Kina

- Vil få hodene knust

Kinas president Xi Jinping kom med kraftige advarsler i en flammende tale under en nøye regissert markering av Kommunistpartiets hundreårsjubileum.

KINA: Kinas president Xi Jinping kom med kraftige advarsler i en flammende tale under en nøye regissert markering av Kommunistpartiets hundreårsjubileum. Video: Ivan Larsson / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det kinesiske folk har aldri mobbet, undertrykket eller gjort mennesker fra andre land til slaver. Ikke i fortida, ikke nå, og ikke i framtida. Samtidig vil det kinesiske folk aldri tillate utenlandske krefter å mobbe, undertrykke eller gjøre oss til slaver.

- De som våger å prøve det, vil få hodene knust til blods mot «den store stålveggen» som er smidd av 1,4 milliarder kinesere.

Ordene falt under talen til Kinas president Xi Jinping på Den himmelske freds plass torsdag, i anledning hundreårsmarkeringen for Kinas kommunistparti (KKP). Plassen var pyntet med hundre kinesiske flagg.

Det skriver The New York Times, BBC og nyhetsbyråene Reuters og TT.

Utspillet kan ifølge BBC ha vært rettet mot USA. Det vakte jubel og applaus fra et utvalgt publikum på om lag 70 000 personer, og gikk viralt på den kinesiske mikrobloggtjenesten Weibo, liknende Twitter, på Kinas statlig sensurerte internett.

Noe ulike oversettelser av sitatet figurerer tilsynelatende i internasjonale medier. The Guardian skriver at presidenten uttalte at «de som prøver, vil finne seg selv på kollisjonskurs med en stålvegg smidd av 1,4 milliarder mennesker.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer