Vil få med seg kristne på synagogevakt

Pinseleder tar biskop Kvarmes oppfordring bokstavelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Biskop Ole Christian Kvarme har utfordret alle troende, uansett religion til å slå ring om jødene etter synagoge-skytingen natt til søndag. Han vektlegger at dette er første gang at vi opplever skyting mot gudshus i Norge, skriver Vårt Land.

Pinseleder Morgan Kornmo (81) tar Kvarme på ordet og oppfordrer kristne til å være med å bokstavelig talt slå ring om synagogen.

- Vi kunne vært en tre-fire stykker på hvert lag som tok noen timer om gangen hver, for slik rent fysisk å demonstrere vår solidaritet, sier Kornmo til avisen.

Kornmo forklarer at det ikke dreier seg om noen form for sikkerhetsvakter, og mener det er viktig at synagogevaktene ikke kommer i veien for politiet.

Han ønsker andre religiøse grupper velkomne på synagogevakt, men understreker at han synes det er viktig at «kristenfolket» går foran.

SOLIDARITETSVAKT:Pinseleder Morgan Kornmo synes det er viktig at kristne viser solidaritet med jødene etter synagoge-skytingen. Foto:SCANPIX
SOLIDARITETSVAKT:Pinseleder Morgan Kornmo synes det er viktig at kristne viser solidaritet med jødene etter synagoge-skytingen. Foto:SCANPIX Vis mer