Vil få skadd norsk forsker ut fra Afghanistan i dag

Tilstanden for den norske forskeren Arne Strand er bedre etter at han ble skadd under et angrep på et hotell i Kabul i helgen.

UTSATT FOR ANGREP: Assisterende direktør på Chr-Michelsens institutt i Bergen, Arne Strand, blir tatt hånd om av helsepersonell etter søndagens angrep på et hotell i Kabul. Foto: Kristen B. Hus /CMI / NTB scanpix
UTSATT FOR ANGREP: Assisterende direktør på Chr-Michelsens institutt i Bergen, Arne Strand, blir tatt hånd om av helsepersonell etter søndagens angrep på et hotell i Kabul. Foto: Kristen B. Hus /CMI / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden for den norske CMI-forskeren Arne Strand er bedre etter at han ble skadd under et angrep på et hotell i Kabul i helgen, opplyser arbeidsgiveren.

- Det jobbes med å få ham ut av Afghanistan i løpet av dagen, skriver Chr. Michelsens Institutt (CMI) i en pressemelding tirsdag.

Strand, som er assisterende direktør på CMI, er på arbeidsreise i Afghanistan. Han har i flere år forsket på Afghanistan og befant seg på luksushotellet Intercontinental, som ble angrepet i Kabul lørdag kveld. Seks væpnede menn angrep hotellet og jaktet på utlendinger opp igjennom etasjene.

Angrepet skjedde i 21-tiden lørdag kveld, og først 17 timer senere fikk afghansk politi med støtte fra norske styrker, kontroll på stedet. Da var minst 18 mennesker drept, hvorav minst ni var ukrainere. Men også statsborgere fra Tyskland, Hellas og Kasakhstan er blant de drepte.

CMI gir ingen detaljer om hva slags skader Strand ble påført i forbindelse med angrepet.

- Han vil trenge ytterligere medisinsk oppfølging etter hjemkomst, og vil ikke være tilgjengelig for pressen med det første, skriver instituttet.

(NTB)