Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil felle ytterligere tre ulver i Julussa og Osdalen

Regjeringen har besluttet at de tre gjenlevende ulvene i Julussa og Osdalen skal felles som et ekstraordinært uttak.

VIL FELLE FLERE ULVER: Regjeringen har besluttet å felle tre ulver i Julussa og Osdalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VIL FELLE FLERE ULVER: Regjeringen har besluttet å felle tre ulver i Julussa og Osdalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre årsvalpene det er snakk om, befinner seg stort sett utenfor ulvesonen, opplyser Klima- og miljødepartementet.

– Regjeringen har tidligere vedtatt å ta ut Julussa- og Osdalenflokken. Den beslutningen følger Klima- og miljødepartementet nå opp ved å ta ut de tre gjenværende ulvene utenfor ulvesonen i disse to revirene, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) i en uttalelse fra departementet.

Han sier videre at det ble klart at det var flere ulver i de to flokkene etter at kvoten på 16 dyr ble tatt ut i januar.

– Disse dyrene tas ut for å følge opp vedtaket av 1. desember 2017 om å ta ut ulvene i Julussa- og Osdalenflokken, sier Elvestuen.

Den foreløpige bestandsrapporten fra 11. januar i år viser at ulvebestanden er langt høyere enn den har vært på lang tid. Så langt er det registrert 13 valpekull i vinter. Disse er fordelt på sju helnorske valpekull der Julussa og Osdalen er inkludert, og seks valpekull i grenserevirene.

Det totale antall ulver registrert i Norge er 97-98, ifølge departementet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!