<strong> HER SOV SJU MENNESKER:</strong>  Politiet mener at to 19-åringer fra lokalmiljøet tente på dette huset, der alle sju beboerne kom seg ut i siste liten ved 01.50-tiden natt til 1. mai. I bakgrunnen skiflygingsbakken i Vikersund. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
HER SOV SJU MENNESKER: Politiet mener at to 19-åringer fra lokalmiljøet tente på dette huset, der alle sju beboerne kom seg ut i siste liten ved 01.50-tiden natt til 1. mai. I bakgrunnen skiflygingsbakken i Vikersund. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer

Vil fengsle 19-åringer for mordbrann

Forsvarer: - Min klient var hjemme da det brant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Nordre Buskerud vil varetektsfengsle de to 19-åringene som er siktet for mordbrann i Vikersund natt til 1. mai.

De sju personene som bor i huset kom seg ut i siste liten: et par i 40-årene, tre barn og to leieboere.

To unge menn fra lokalmiljøet, begge født i 1994, er pågrepet.

Begge forsvarerne, advokatene Jan Arnfinn Arnesen og Einar, har nettopp fått vite at deres klienter blir framstilt for Ringerike tingrett på Hønefoss klokka 14 i dag.

Nekter Begge nekter for å ha noe å gjøre med brannen og trusselbrevene som er sendt til ett av familiemedlemmene.  Politiadvokat Magnar Austerheim har har bekreftet at det siste trusselbrevet kom dagen før brannen.

 VÅKNET 01.50 NATT TIL 1. MAI:  Alle de sju beboerne kom seg ut av det brennende huset i Vikersund. Foto: Ole Chr. Nordby, Eikerfoto.
VÅKNET 01.50 NATT TIL 1. MAI: Alle de sju beboerne kom seg ut av det brennende huset i Vikersund. Foto: Ole Chr. Nordby, Eikerfoto. Vis mer

- Jeg har ikke fått et eneste dokument fra politiet om saken eller varetektsbegjæringen.

- Sånn sett kan jeg foreløpig ikke vurdere hvordan jeg skal forholde meg til kravet om varetektsfengsling. Jeg har heller ikke fått snakket med min klient i dag, sier advokat Arnesen til Dagbladet i en kort pause i et annet rettsoppdrag i dag.

Han er oppnevnt som advokat i egenskap av fast forsvarer i retten, og kjenner ikke sin klient fra tidligere.

- Var hjemme Advokat Einar Grape har snakket med sin klient seinest i formiddag.

- Han sier han var hjemme da det brant. Det er en mils vei unna brannstedet i Vikersund.

Mordbrannparagafen

• Straffelovens § 148, den såkalte mordbrannparagrafen, tas i bruk mot personer som har stiftet brann der «tap av menneskeliv eller utstrakt ødeleggelse av fremmed eiendom lett kan forårsakes» eller medvirket til dette.
• Bestemmelsen har en minstestraff på to års fengsel og en øvre strafferamme på 21 år.

Kilde: Lovdata

- Han sier han heller ikke kjenner til trusselbrevene, og jeg vil kreve at han ikke blir varetektsfengslet, sier advokat Einar Grape til Dagbladet.

- Jeg går ut fra at politiet krever fire uker i varetekt. Jeg har ikke fått et eneste dokument, og kjører fra Oslo til politiet i Hønefoss nå for å fåå vite hva politiet mener å ha på min klient, sier Grape.
 

<strong> TRAKTORER SMELTET:</strong>  Leketraktorene i sandkassa utenfor den nedbrente boligen i Vikersund er merket av den sterke varmeutviklingen. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
TRAKTORER SMELTET: Leketraktorene i sandkassa utenfor den nedbrente boligen i Vikersund er merket av den sterke varmeutviklingen. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer