Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fengsle blogger for drapstrusler

Politiet i Bergen har pågrepet bloggeren Eivind Berge etter at han skal ha oppfordret til drap på politifolk.

DRAPSTRUSLER: Politiadvokat Rudolf Christoffersen sier han har oppfattet truslene om drap på politifolk som så alvorlige at det var nødvendig med en pågripelse av Eivind Berge. Foto: Leif Stang/Dagbladet
DRAPSTRUSLER: Politiadvokat Rudolf Christoffersen sier han har oppfattet truslene om drap på politifolk som så alvorlige at det var nødvendig med en pågripelse av Eivind Berge. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Bloggeren som bor i Bergen er siktet etter straffelovens bestemmelser om oppfordring til å gjøre straffbare handlinger.

- Han har ikke rettet truslene mot navngitte personer, men vi har likevel oppfattet truslene som så alvorlige at vi måtte gå til pågripelse. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett i dag klokka 13.45, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til Dagbladet.

- Han har oppfordret til og forherlighet drap på politifolk. Politiet ser på dette som en umiddelbar trussel. Vi fryktet at han ville gjøre alvor av truslene innen kort tid, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til bt.no.

Konkrete drapstrusler Den høyreekstreme bloggeren Eivind Berge skal fremstilles seinere i dag for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett. På sin blogg skal han ha kommet med konkrete drapstrusler mot polititjenestemenn.

Politiet anser truslene som en oppfordring til andre om å drepe politifolk, men har også fryktet at han ville begå handlingene selv innen kort tid.

- Det var mistanke om at han kunne begå slike handlinger selv. De svært konkrete uttalelsene trekker i den retningen, sier Christoffersen til BT.no.

Berge bor i Bergen og bruker også pseudonym Arpagus. Han beskriver seg som antifeminist og libertianer.

Støttet Breivik Etter 22. juli uttrykte han støtte til deler av det ideologiske budskapet Anders Behring Breivik publiserte i det såkalte manifestet.

- Jeg hadde ingen idé om at en formidabel aktivist som Anders Behring Breivik i årevis hadde planlagt et angrep som skulle vise verden hva vikinger er laget av, skrev Berge fem dager etter angrepene som drepte 77 personer.

Han fulgte opp overfor bt.no i fjor høst:

- Jeg ble positivt overrasket etter 22. juli. Endelig skjedde noe for mannssaken, sa han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!