Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fengsle de drapssiktede mennene i fire uker

Politiet ber om at både den siktede 37-åringen og 64-åringen i Sigrid-saken varetektsfengsles i full isolasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiet mener det er gode nok beviser mot de to drapssiktede i Sigrid saken til at Oslo tingrett i ettermiddag vil beslutte dem varetektsfengslet.

Både 37-åringen og 64-åringen er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. Etter lange avhør av de to mener politiet at mistanken ikke er svekket.

I en pressemelding skriver Oslo-politiet at politiadvokat Cecilie Gulnes vil be om fire ukers varetektsfengsel for begge de siktede. Politiet vil be om at de to første ukene skal tilbringes i fullstendig isolasjon.

Vil ha åpne dører Politiet ønsker at dørene under fengslingsmøtene skal være lukket.

Den siktede 37-åringen begjærer derimot at rettsmøtet holdes for åpne dører. Pressen blir kastet på døren mens dette spørsmålet behandles i retten.

- Det er masse ville spekulasjoner i mediene, da er det sunt at publikum får innsyn i hva som egentlig har skjedd, sier mannens forsvarer John Christian Elden.

For at de skal kunne fengsles må dommeren overbevises om at det er mer sannsynlig at de siktede er involvert i drapet enn at de ikke er det. I tillegg må politiet vanligvis dokumentere fare for enten bevisforspillelse, rømning eller gjentagelse.

JAKTER BEVIS: Også i dag har politiets kriminalteknikere gjort nye undersøkelser blant annet i et lagerlokale den siktede 64-åringen har disponert på Bryn i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD
JAKTER BEVIS: Også i dag har politiets kriminalteknikere gjort nye undersøkelser blant annet i et lagerlokale den siktede 64-åringen har disponert på Bryn i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Det er ikke varslet at noen av de siktede vil samtykke til fengsling.

- Han vil begjære seg løslatt, sier 64-åringens forsvarer, Aase Karine Sigmond til Dagbladet.

Mannen nekter enhver befatning med drapet, men ifølge forsvareren ønsker mannen å samarbeide med politiet for at de raskt kan sjekke ham ut av saken.

- Mistenker vennen Dagbladet har fra flere kilder fått bekreftet at 64-åringen i politiavhør har sagt at han har hatt en mistanke mot den medsiktede 37-åringen. Han skal blant annet ha forklart at han fikk «en tynn forklaring» fra vennen på hvordan skadene på en bil hadde oppstått.

Dagbladet får opplyst fra politikilder at 64-åringen uoppfordret forklarte seg om sine mistanker mot  37-åringen, som blir beskrevet som en «mekkevenn».

I avhøret forklarte 64-åringen seg om mistanken før politiet hadde fortalt han om lignende opplysninger som et sentralt vitne har gitt etterforskerne.

Politiet mener Sigrid ble et tilfeldig offer, og de tror hun ble drept kort tid etter at hun forsvant fra Østensjø natt til 5. august. Begge de siktede hevder de har alibi for tidspunktet da Sigrid forsvant.

SIKTET: Den voldsdømte 37-åringen er den som først skal ha havnet i politiets søkelys.
SIKTET: Den voldsdømte 37-åringen er den som først skal ha havnet i politiets søkelys. Vis mer

- Han ber politiet sjekke dette med tekniske spor og undersøkelser, sier 37-åringens forsvarer, John Christian Elden.

Like siktelser Per i dag mistenker ikke politiet at drapet har vært planlagt i lengre tid. Selv om de to mennene formelt er likestilt i straffesaken, gir siktelsen rom for at den ene kan ha hatt en betydelig mer aktiv rolle enn den andre.

- Siktelsen er likelydende for begge mennene, understreket Rohde overfor Dagbladet i går.

Hun ville ikke gå inn på om de siktede kan ha ulike roller i saken eller hva en eventuell medvirkning kan ha bestått i.

- Det er det for tidlig å si noe om, sier politiinspektøren.

image: Vil fengsle de drapssiktede mennene i fire uker
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media