Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fengsle de Sigrid-siktede i fire nye uker

37-åringen aksepterer at det er skjellig grunnlag for uaktsomt bildrap. 64-åringen vil løslates.

UNDERSØKELSER: Politiet har saumfart et lagerlokale på Bryn i Oslo. Ifølge VG skal politiet ha funnet blodspor etter Sigrid Giskegjerde Schjetne i en campingvogn den siktede 37-åringen disponerte her. 
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
UNDERSØKELSER: Politiet har saumfart et lagerlokale på Bryn i Oslo. Ifølge VG skal politiet ha funnet blodspor etter Sigrid Giskegjerde Schjetne i en campingvogn den siktede 37-åringen disponerte her. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en pressemelding skriver Oslo politidistrikt at de ønsker at de to siktede i Sigrid-saken skal varetektsfengsles i fire nye uker.

- Oslo politidistrikt begjærer begge de siktede varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden. Videre begjærer politiet fullstendig isolasjon og medieforbud for begge i to uker, opplyser politiet.

- 37-åringen samtykker ikke til videre fengsling, men samtykker til at retten behandler saken uten at han møter. Vi aksepterer at det er skjellig grunnlag for uaktsomt bildrap, og at retten derfor kan avgjøre fengslingsspørsmålet uten rettsmøte, sier forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.

Dagbladet skrev tidligere i dag at 64-åringen vil be seg løslatt fra varetekt under fengslingsmøtet som er planlagt torsdag. Begge nekter straffskyld.

- Metningspunkt - Nå har han nådd et metningspunkt. Han har samarbeidet, vært tålmodig og strukket seg langt. Han er opptatt av å bli løslatt og sjekket ut av saken, sier 64-åringens forsvarer, advokat Aase Karine Sigmond, til Dagbladet.

Hun mener politiet må legge fram noe nytt mot 64-åringen for at de skal klare å få ham varetektsfengslet videre torsdag.

- Politiet må komme med spor som ikke er lagt fram i retten tidligere. Nå må de ha noe nytt, mener Sigmond.

Obuksjonsrapporten klar Politiet opplyser at de har mottatt den endelige obduksjonsrapporten for Sigrid Giskegjerde Schjetne som ble funnet dumpet og drept 3. september.

16-åringen forsvant fra Østensjø natt til 5. august i år. Den foreløpige obduksjonsrapporten ga ikke noe klart svar på verken dødsårsak eller dødstidspunkt. Det knytter seg dermed stor spenning til om den endelige rapporten har gitt politiet flere endelige svar på dette.

I forrige fengslingskjennelse mot 64-åringen skrev Oslo tingrett:

- Det foreligger fremdeles ikke noen endelig obduksjonsrapport som kan si noe sikkert om dødsårsaken, men teorien om at Sigrid ble utsatt for en bilulykke synes i alle fall ikke å være styrket, het det i kjennelsen.

Oslo-politiet skriver i pressemeldinga i dag at de ikke kommenterer rapporten før torsdag, etter fengslingsmøtet.

Dagbladet kommer med mer.