Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varhaug-drapet

Vil fengsle drapssiktet 17-åring i to nye uker

17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård samtykker til to ukers varetektsfengsling.

SIKTET: En 17 år gammel gutt fra Varhaug er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13). Foto: Privat
SIKTET: En 17 år gammel gutt fra Varhaug er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13). Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17-åringen som i avhør har tilstått å ha drept 13 år gamle Sunniva Ødegård på Varhaug 29. juli, framstilles for varetektsfengsling for to nye uker i morgen.

Han ble først fengslet tirsdag for 13 dager siden i Jæren tingrett, blant annet på bakgrunn av bevisforspillelsesfare. I morgen vil han bli begjært videre fengslet i Bergen tingrett og har samtykket til fengsling.

- Siktede blir fengslet i to uker uten restriksjoner, og han har samtykket til at rettsmøtet går som såkalt kontorforretning, opplyser politiet i Rogaland i en pressemelding.

Snakket i avhør

Det betyr at 17-åringen ikke vil være til stede under fengslingsmøtet i Bergen, der gutten sitter fengslet i Bjørgvin ungdomsfengsel.

Gutten nektet å forklare seg til politiet i de første avhørene etter at han ble siktet. Han nektet først for å ha hatt noe med drapet på Sunniva å gjøre, men begynte å snakke under langvarige avhør i forrige uke, og endret forklaring. Der tilsto han å ha drept Sunniva Ødegård.

Ifølge politiet døde Sunniva av stump vold. De mener åstedet er like ved gangstien der hun ble funnet drept natt til mandag 30. juli.

ET SISTE FARVEL: Fredag ble Sunniva Ødegård (13) bisatt fra Varhaug kirke. Hun ble funnet drept nært sitt hjem i Varhaug natt til mandag 30. juli. Prest Gaute Øgreid Rasmussen og ordfører Mons Skrettingland forteller om seremonien. Reporter: Karen Setten / Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Gangstien ligger bare omkring 150 meter fra Sunnivas hjem. Gutten har forklart at Sunniva var et tilfeldig offer.

- Etterforskningen av drapet på Varhaug pågår fortsatt. Det er mye arbeid som gjenstår, blant andre avhør av personer som kan ha relevans for saken, opplyser politiet i dag.

GRAFIKK: Marius Grøndahl / Dagbladet
GRAFIKK: Marius Grøndahl / Dagbladet Vis mer

Venter på tekniske svar

Det vil ikke bli foretatt nye avhør av siktede de nærmeste dagene.

- Vi jobber nå blant annet med å sjekke siktedes forklaring opp mot andre spor i saken, opplyser Bjørn Kåre Dahl, leder for personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt.

Det er tatt beslag i en rekke gjenstander, blant annet sykkelen som gutten ble observert på flere ganger den kvelden. Politiet venter nå på svar på de tekniske analysene.

- Dette er en omfattende sak der politiet sitter på store mengder informasjon. Vi jobber med å få belyst saken best mulig, og dette er tidkrevende arbeid, sier Dahl.

Sjekker tilståelse

Ødegård var på vei hjem fra en kamerat da hun forsvant om kvelden søndag 29. juli. Faren iverksatte en leteaksjon da hun ikke hadde kommet hjem klokka 23.

Litt over klokka 03 ble jenta funnet død, bare et par steinkast fra hjemmet. Etter en foreløpig obduksjonsrapport slo politiet fast at hun var blitt drept.

17-åringen var innkalt som vitne i saken, men ble siktet om kvelden mandag 30. juli. Etter å ha gitt en innledende forklaring avviste han å la seg avhøre mer av politiet, inntil tirsdag i forrige uke.

Politiet har til nå ikke uttalt seg om drapsvåpenet. I forrige uke saumfarte etterforskere to containere og en trappeoppgang på Varhaug, men sa ingenting om hvorvidt de fant noe, eller hva de lette etter. De vil heller ikke i dag kommentere dette.

Venner av gutten har opplyst at han pleide å gå rundt med en ryggsekk der han hadde gjenstander som han skulle bruke til å forsvare seg med. Politiet kommer til å jobbe videre med å sjekke 17-åringens tilståelse.