Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fengsle fem gjengmedlemmer

12 ble tatt i politiaksjon på Furuset onsdag, mistenkt for hvitvasking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo har begjært varetektsfengsling av fem av de tolv personene de pågrep på onsdag, melder nrk.no.

Alle de tolv mennene er likevel fremdeles siktet i saken for grov helerivirksomjet.Jobbet for B-gjengen
De tolv skal ha vekslet 1,7 millioner kroner om til euro på vegne av sentrale B-gjengmedlemmer. Ifølge politiet stammer pengene fra kriminelle handlinger.

- Dette er gutter på 19 til 25 år som ikke kan ha ervervet seg så store kontantbeløp på lovlig vis. Når én person veksler tre-fire hundre tusen kroner til euro i løpet av et par måneder er det påfallende, bemerket etterforskningsleder på Stovner Politistasjon, Stein Erik Olsen til Dagbladet.no.i går.

- Trenger mer tid
- De vi ønsker å fengsle har vekslet betydelig større beløp enn mennene som nå er løslatt, og vi trenger mer tid til å etterforske dem, sier Olsen til NRK.

Under onsdagens aksjonen ble det i tillegg til mulig dokumentasjon på hvitvaskingen beslaglagt 150 gram kokain, en pistol med et magasin fullt av skarpe skudd, og fire-fem falske pass.