Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fengsle fem menn for grov frihetsberøvelse

Og i morgen blir de tre ofrene trolig fengslet for narkoforbrytelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alt tyder på at politiet har mer enn nok grunnlag til å fengsle flere av de fem siktede som i dag framstilles for Nedre Romerike tingrett. Den antatte hovedmannen, en straffedømt 37-åring med bakgrunn fra ledelsen i Young Guns og A-gjengen, har i politiavhør i helga tilstått både frihetsberøvelse og vold.

- Det kan jeg bekrefte, men utover det vil jeg ikke kommentere hva som har kommet fram i de siktedes forklaringer, sier etterforskningsleder Geir Bang Danielsen i Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Tilståelsen betyr trolig at 37-åringen i dag vil samtykke i å bli fengslet. Alle de fem mennnene er siktet for grov frihetsberøvelse, etter at tre menn ble holdt fanget i henholdsvis 13, ni og fire dager i en villa på Ullensaker i det som skal være et narkooppgjør.

Politiet mener det er grunnlag for å fengsle også ofrene for kidnappingen, da disse skal ha stått bak grove narkotikaforbrytelser som i seg selv kan straffes med mange års fengsel. Disse tre mennene vil bli framstilt i samme tingrett i morgen.

I fangeperioden skal mennene ha blitt utsatt for torturlignende behandling, da fangevokterne skal ha truet dem for informasjon i jakten på personer i Nederland som kunne utbetale flere millioner kroner i løsepenger. Kidnappingene har i mediene de siste dagene blitt knyttet både til en påstått krig om hasjmarkedet i Oslo, store amfetaminbeslag og avstraffelse eller oppgjør for en angivelig svindel under en tidligere narkohandel.

Men foreløpig har politiet ikke gått ut med informasjon rundt motivet til de mange gjerningsmennene, og det er heller ikke kjent hvilket grunnlag påtalemyndigheten har for de alvorlige narkosiktelsene.

Dagbladet.no følger saken.

FANGET: I denne villaen ble tre personer holdt fanget og mishandlet. Foto: KURT T: PEDERSEN
FANGET: I denne villaen ble tre personer holdt fanget og mishandlet. Foto: KURT T: PEDERSEN Vis mer