Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fengsle fire personer i Bislett-drapsmannenes miljø

Siktet for grov narkotikakriminalitet.

DREPT: Einar Opsahl.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
DREPT: Einar Opsahl.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet vil varetektsfengsle fire personer i miljøet som etterforskes etter drapet på Einar Opsahl (35) på Bislett natt til lørdag, opplyser Oslo tingrett til Dagbladet.

De fire vil bli framstilt for varetektsfengsling kl 13.

Tidligere straffedømte Blant de som framstilles er en 29 år gammel man fra Thailand, som er straffedømt ni ganger tidligere for blant annet vold, utpressing og våpen. Politiet mener han er spesielt interessant i drapssaken.

Etter det Dagbladet kjenner til vil også en tidligere straffedømt nordmann (31) fra Lørenskog framstilles og en 23-åringe med thaibakgrunn.

Alle de fire kobles til et organisert kriminelt miljø.

Som Dagbladet skriver i dag har politiet i lengre tid etterforsket det asiatiske miljøet. En sentral polititeori er at Einar Opsahl ble drept fordi drapsmannen trodde han var politispaner. Det er ingen koblinger mellom Opsahl og miljøet, og drapet beskrives som totalt meningsløst.

BRUTALT DRAP: Opsahl ble drept på Bislett i Oslo. Det var ingen knytninger mellom det mistenkte miljøet og Opsahl. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BRUTALT DRAP: Opsahl ble drept på Bislett i Oslo. Det var ingen knytninger mellom det mistenkte miljøet og Opsahl. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Menn i 20-30-åra med bakgrunn fra Vietnam, Thailand og enkelte andre asiatiske land dominerer det tidvis godt organiserte og lukkede miljøet.

Løslatelser Politiet pågrep onsdag en norskalbansk mann (27). Han sitter i dag i politiavhør, og politiet trenger ikke å framstille ham i dag, da det er mindre enn 72 timer siden han ble pågrepet.

Etter det Dagbladet forstår til vil flere av kvinnene som først ble pågrepet, blant annet to kvinner fra Thailand, bli løslatt.

FORSEGLET: Fem personer ble pågrepet i denne leiligheten på Grünerløkka i Oslo. Politiet fant et stort parti narkotika i leiligheten. Foto: Sindre Granly Meldalen
FORSEGLET: Fem personer ble pågrepet i denne leiligheten på Grünerløkka i Oslo. Politiet fant et stort parti narkotika i leiligheten. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer