Vil fengsle flybøller

Passasjerer som lager bråk og truer sikkerheten om bord i fly, risikerer snart å havne bak murene. Bruk av mobiltelefon eller røyking kan være nok til å få inntil tre måneders fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens luftfartslov har ingen straffebestemmelser overfor såkalte uregjerlige flypassasjerer. Men til høsten legger Samferdselsdepartementet ifølge Bergens Tidende fram et nytt lovforslag som skjerper reaksjonene overfor passasjerer som opptrer slik at de truer sikkerheten om bord i flyene.

Etter dagens lovgivning må berusede eller uregjerlige flypassasjerer bryte straffeloven, før man kan reagere med bøter eller fengsel. I praksis betyr dette at de må fremføre trusler eller begå vold mot medpassasjerer eller besetningen.

- Det nye er at vi nå foreslår straffebestemmelser overfor passasjerer som truer sikkerheten selv om de ikke tyr til vold eller trusler. Dette gjør vi ved å innføre egne straffebestemmelser i luftfartsloven. Både her i landet og internasjonalt er flypassasjerer som opptrer klanderverdig om bord et økende problem, sier byråsjef Signe Mo i Samferdselsdepartementet til avisa.

(NTB)