Vil fengsle journalister som omtalte den overgrepsdømte kardinalen

- En farlig vei å gå, sier presseekspert.

OVERGREPSDØMT: Pave Frans' tidligere høyre hånd ble i desember dømt for voldtekt og overgrep mot to unge korgutter i Australia. Foto: NTB Scanpix
OVERGREPSDØMT: Pave Frans' tidligere høyre hånd ble i desember dømt for voldtekt og overgrep mot to unge korgutter i Australia. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I rettsdokumenter som ble frigitt tirsdag, kommer det fram at den australske påtalemyndigheten vil stille 23 journalister og 13 av landets ledende mediehus for retten for å ha utvist forakt for retten.

Kardinal George Pell ble i desember i fjor kjent skyldig i seksuelle overgrep mot to korgutter på 1990-tallet.

Det ble lagt ned forbud mot å gjengi kjennelsen, fordi aktoratet mente det kunne påvirke juryen i to saker mot mannen som var en av pavens mest betrodde medarbeidere og ledet Vatikanets finansdepartement.

Fikk ikke rapportere

Flere medier utenfor Australia gjenga detaljer fra saken og mente australsk rett ikke hadde myndighet utenfor landets grenser.

Dagbladet var blant mediene som omtalte det da skyldspørsmålet ble kjent i slutten av februar, og da kardinalen ble dømt til seks års fengsel i slutten av mars.

- Du nøt respekt og autoritet i din høytstående posisjon i hierarkiet i kirken. Ofrene dine hadde tillit til deg. Dette skapte et ekstremt ujevnt maktforhold som du utnyttet på det groveste, sa dommer Peter Kidd under straffeutmålingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer