Vil fengsle Maridalen-siktet i fire uker. Lukker dørene i frykt for offentliggjøring

Politiet vil fengsle drapssiktede John Edvin Lie i fire nye uker.

SIKTET: John Edvin Lie, tidligere kjent som Johnny Olsen, er siktet for drapet i Maridalen i juli i år. Han nekter straffskyld. FOTO: NORDAHL/ALEKSANDER, Dagbladet
SIKTET: John Edvin Lie, tidligere kjent som Johnny Olsen, er siktet for drapet i Maridalen i juli i år. Han nekter straffskyld. FOTO: NORDAHL/ALEKSANDER, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

John Edvin Lie, som på 80-tallet ble dømt for de såkalte Hadelandsdrapene og tilsto to bomber mot Blitz-huset på 90-tallet, er siktet for drap og likskjending.

Politiet mener 55-åringen, tidligere kjent som Johnny Olsen, drepte en mann i slutten av 30-åra i Maridalen i Oslo i juli i år.

Lie har sittet i varetekt siden 19. juli og nektet for drap. I dag ville politiet fengsle ham på nytt i fire uker. Lie ankom retten i en hullete rød joggebukse og en rød T-skjorte. Han hadde grodd langt skjegg, og så preget ut av tida i varetekt.

Bodde i skogen

Lie nekter straffskyld etter at mannen i 30-åra ble funnet død og forbrent i et bål på en teltplass i skogsområdet i Maridalen. Lie skal ha bodd i skogen i flere år, og den fornærmede skal ha bodd der den siste tida.

Politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby og etterforskningsleder Bodil Syversen møtte i fengslingsmøtet i Oslo tingrett i dag, og begjærte lukkede dører.

Det fikk de medhold i av Oslo tingrett med begrunnelse i at offentliggjøring av opplysninger kan skade etterforskningen og gjøre saken vanskeligere - også «opp mot eventuelt andre involverte». I kjennelsen heter det at politiet er i en tidlig fase og at det gjenstår mange etterforskningsskritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer