Vil fengsle moren (59) for frihetsberøvelse: - Statsadvokaten må ha sterke bevis mot henne

Framstilles for varetektsfengsling i dag.

AVGJØRES HER:  Klokka 13.30 vil påtalemyndigheten i Kristianstad i Sverige avgjøre hvorvidt kvinnen fengsles eller ei. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet.
AVGJØRES HER: Klokka 13.30 vil påtalemyndigheten i Kristianstad i Sverige avgjøre hvorvidt kvinnen fengsles eller ei. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSTAD (Dagbladet): Påtalemyndigheten i Kristianstad i Sverige begjærer den 59 år gamle kvinnen varetektsfengslet. Klokka 13.30 vil det holdes fengslingsmøte for å avgjøre dette spørsmålet.

Kvinnen som angivelig skal ha holdt barna sine skjult i en årrekke nekter straffskyld.

- Sterke bevis - Min klient benekter lovbruddet. Hun har ikke på noen måte begrenset barnas bevegelsesfrihet, sier kvinnens advokat Thomas Ljungdahl til Dagbladet.

Ifølge kjennelsen Dagbladet har fått tilgang på vil statsadvokat Pär Andersson at kvinnen fengsles på grunn av frykt for bevisforspillelse og gjentakelsesfare. 

I Sverige har man to mistankegrader, og i denne saken har statsadvokat Andersson tatt i bruk begrunnelsen «sannolika skäl» - den sterkeste av de to gradene.

- Det må bety at han har sterke bevis i saken, sier en kilde med kjennskap til det svenske rettssystemet, til Dagbladet. 

Foretatt avhør Tingretten der fengslingsmøtet skal avholdes i dag, ligger i Kristianstad, den nærmeste byen til Bromölla, der kvinnens leilighet lå og der hennes nå voksne barn skal ha blitt holdt inne.  - Vi har foretatt avhør i går, og skal fortsette med noen avhør i dag, sier statsadvokat Pär Andersson i politiet i Kristianstad, til Dagbladet fredag morgen. Tidlig i går morges, i 05.40-tida, ble den 59 år gamle kvinnen pågrepet og siktet for frihetsberøvelse. Hun nekter straffskyld. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.