Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fengsle russisk kvinne for sex-salg

TROMSØ (Dagbladet): Politiet i Kirkenes vil i dag be om to ukers varetektsfengsling av en russisk kvinne (43). Hun er siktet for å organisere sex-salg ved en brakkerigg i Kirkenes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halliksiktet slapp varetekt

Kvinnen nekter enhver befatning med prostitusjonsmiljøet. Hun ble pågrepet sammen med ti andre russere og nordmenn under en politirazzia mot brakkene natt til lørdag.

En russisk mann i 20-åra satt også i varetekt i pinsehelga, siktet for de samme forhold som kvinnen. Han ble løslatt i går, men er ikke utenfor mistanke.

Jenter bortvist

- Vi mener å ha bevis for at det er kvinnen som står sentralt i å fremme prostitusjon på dette stedet, sier politiinspektør Arne Hammersmark ved Sør-Varanger politidistrikt til Dagbladet.

To andre russiske jenter ble bortvist fra Norge. I brakkeriggen ble det også funnet mindre kvanta marihuana, men politiet kan ikke knytte beslaget til konkrete personer.

I går hadde ukjente satt igjen blomster ved ingangen til brakkene. Så det er tydelig at noen savner de russiske jentene. Hver helg det siste halvåret har jenter fra nabolandet overnattet på stedet.

Dørum vil sjekke

Både jentene og norske menn hevder at de har etablert vennskap som pleies i brakkene. De avviser at det dreier seg om prostitusjon. Kvinnene forklarer også at de kommer til Kirkenes for å gjøre innkjøp, varene kan de så selge med fortjeneste i Murmansk. Det er for dyrt for russerne å ta inn på hotell, derfor er de henvist til de enkle brakkene.

Politiet i Finnmark har fått en ekstra bevilgning fra Justisdepartementet for å aksjonere mot sex-salget i fylket.

Justisminister Odd Einar Dørum har sagt han vil reise nordover denne uka for å sette seg inn i forholdene, som ifølge lokalpolitikere truer med å ødelegge de sunne nærmiljøene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!