Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fengsle samboerpar etter at død mann ble funnet på fortau

Siktet mann (50) ikke i stand til å møte i Oslo tingrett.

FUNNET HER: Det var her på fortauet i Edvards Grioegs vei på Torshov at den 33 år gamle svenske mannen ble funnet død mandag morge. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTIANSEN/DAGBLADET.
FUNNET HER: Det var her på fortauet i Edvards Grioegs vei på Torshov at den 33 år gamle svenske mannen ble funnet død mandag morge. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTIANSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et samboerpar blir i ettermiddag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett i forbindelse med at en 33 år gammel svensk mann ble funnet død på utsiden av en bygård på Torshov i Oslo mandag morgen.

De to er 36 år gammel kvinne, norsk statsborger og en 50 år gammel mann med iransk statsborgerskap, som har bodd mange år i Norge.

Paret har disponert en leilighet tvers over gata for der den svenske mannen ble funnet død.

Begge er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge, og politiet ber om at begge blir fengslet i fire uker.

- Kvinnen har gitt en foreløpig forklaring som knytter henne til saken, mens mannen ikke har vært i stand til å la seg avhøre, og han kommer ikke til fengslingsmøtet, sier politiadvokat Sturla Henriksbø til Dagbladet.

Både den døde mannen og de to siktede er kjent av politiet fra rusmiljøet.

- Politiet har dannet seg en oppfatning hva som har skjedd og av dødsårsaken, men vi vil ikke opplyse mer om det foreløpig av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokaten.

Politiet har avhørt flere vitner.

På spørsmål om handlingen skjedde i parets leilighet og om det var flere tilstede, svarer Henriksbø at han ikke vil kommentere det nå.

Samboerparet ble pågrepet onsdag utendørs i nabolaget der de bor og mannen ble funnet død to dager i forveien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!