Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fengsle sjåfør som ikke stoppet etter påkjørsel

Lastebilsjåfør i Møre og Romsdal nekter straffskyld.

 HER SKJEDDE DET:  Politibiler ved Røyra på fylkesvei 654 i Herøy i Møre og Romsdal der en 26 år gammel mann lørdag morgen ble funnet hardt skadd. Foto: Carl-Henrik Myrseth Moltumyr, NTB Scanpix.
HER SKJEDDE DET: Politibiler ved Røyra på fylkesvei 654 i Herøy i Møre og Romsdal der en 26 år gammel mann lørdag morgen ble funnet hardt skadd. Foto: Carl-Henrik Myrseth Moltumyr, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lastebilsjåføren som politiet mener kjørte ned en 26 år gammel mann i Herøy kommune i Møre og Romsdal lørdag morgen, ble i ettermiddag varetektsfengslet i en uke med brev- og besøkskontroll i tingretten i Ålesund.

Siktelsen mot mannen er utvidet til også ha forlatt en person hjelpeløs (straffelovens paragraf 288).

Politiet ville ha mannen fengslet i en uke med brev og besøksforbud på grunn av fare for bevisforspillelse.

Tingrettens fengslingskjennelse ble påkjært, og skal behandles av lagmannsretten i neste instans.

Sjåføren har ikke innrømmet straffskyld, opplyser Sunnmøre politidistrikt.

Det var ved 07.15-tiden lørdag beboere hørte et smell på fylkesvei 654 på Røyra mellom Fosnavåg og Ulsteinvik.

En 26 år gammel mann lå i veibanen, og Haukeland universitetssjukehus karakteriserte tilstanden som kritisk da han ble brakt dit med ambulansehelikopter.

- Han er fortsatt kritisk skadd, men tilstanden er nå stabil, sier familens bistandsadvokat, Mette Ekroll Nyland til Sunnmørsposten mandag.

Ingen stoppet hadde stoppet, men vitneobservasjoner og spor fra åstedet gjorde at en mann ble pågrepet samme kveld for å ha kjørt på 26-åringen.

Lykteglass og et deksel på ulykkesstedet indikerte at 26-åringen var blitt påkjørt at en Volvo lastebil av type FE eller FL.

Søndag fant politiet det de mener er ulykkesbilen. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media