Vil fensgsle «bombemannen»

26-åringen fra Bergen som mandag ble tatt av svensk politi med en kasse sprengstoff i bilen, blir torsdag framstilt for varetektsfengsling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Sverige kan politiet holde en person fengslet i inntil tre dager før de tar en beslutning om de ønsker å be om varetektsfengsling, og politiet tok først torsdag avgjørelsen om at de ville fremstille 26-åringen.

I varetektsbegjæringen legges det til grunn at mannen er «mistenkt for forberedelser til allmennfarlig ødeleggelse en tid før og fram til den 12. august», samt «ulovlig å ha tilegnet seg et kjøretøy».

Det har vært spekulert i at eksplosivene var tenkt brukt mot en MC-klubb i Sverige, men siktede skal i følge seg selv og sin norske forsvarer, advokat Jørgen Riple, ikke ha tilhørighet i noe MC-miljø. Politikilder i Bergen har ifølge Bergens Tidende bekreftet at mannen var en del av et slikt miljø.

Siktede hevder selv at sprengstoffet ikke er hans og at han kun har plukket det opp etter at kameraten han var på ferie sammen med, kjørte inn i en annen bil på E6 like ved Halmstad natt til mandag. Kameraten omkom i sammenstøtet. Det samme gjorde to haikere som var med i bilen. Kjæresten til den avdøde sjåføren ble hardt skadd og får behandling i Sverige.

Bergenseren, som opprinnelig er dansk, er fra før under etterforskning av norsk politi mistenkt for medvirkning til oppbevaring av seks kilo hasj og 100 gram kokain.

(NTB)