Vil finne drapsmennene

Trippeldrapsdømte Per Orderud sier han vil fortsette å kjempe for å finne dem som drepte familien hans. Han er fremdeles innlagt på psykiatrisk avdeling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Orderud var søndag kveld fremdeles innlagt på psykiatrisk avdeling. Til fetteren sier han at han ikke gir opp å finne dem som drepte familien hans.

- Per er tappet for energi, men vil fortsette å kjempe. Han vil bruke alle midler og ressurser for at saken skal bli oppklart, sier fetteren Espen Orderud til NTB.

Espen Orderud og hans kone Rita var søndag ettermiddag på besøk ved psykiatrisk avdeling på Akershus Universitetssykehus. De skal ha vært de eneste besøkende denne dagen.

Innlagt fredag kveld

Torsdag ble Per Orderud, som en av fire, kjent skyldig av juryen i Eidsivating lagmannsrett for medvirkning til overlagt drap på sine foreldre, Marie og Kristian Orderud, og sin søster, Anne Orderud Paust, på Orderud gård i pinsen 1999. Fredag kveld ble han sterkt nedbrutt innlagt på sykehus.

Søndagens besøk varte om lag én og en halv time. I følge Espen Orderud viste Per Orderud ingen tegn til bedring fra dagen før. Han var nedkjørt, og følte tilværelsen håpløs. Trass i at han var dømt allerede én gang, skal han i følge fetteren hatt tro på frifinnelse:

- Han trodde dette skulle gå bra. Han trodde ikke han skulle få stempelet at han skal stå bak utryddingen av hele familien, sier Espen Orderud.

- Per sier at så lenge mer enn én vet sannheten, så vil den komme fram. Vår oppgave er nå å lytte til ham og vise vår støtte, sier Espen Orderud.

De pårørende hadde søndag ettermiddag ikke fått vite hvor lenge den domfelte skal forbli på sykehuset.

(NTB)

BRØT SAMMEN: Per Orderud ble innlagt på psykiatrisk avdeling dagen etter dommen.