Vil fjerne både generalsekretæren og styret

Klare signaler fra landsrådet i Redningsselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sentralstyret i Redningsselskapet regner med å komme med en avklaring om både sin egen skjebne og fremtiden til den suspenderte generalsekretæren Monica Kristensen Solås i løpet av ettermiddagen.- Vi har ikke funnet noen løsning ennå, men tror vi skal finne ordninger til det beste for Redningsselskapet før vi runder av dagen, sier styreleder Magnus Stangeland, da han tok lunsjpause sammen med andre sju andre sentralstyremedlemmene ved 12.30-tiden.

Stort press

I løpet av siste døgn har det kommet et veritabelt press fra distriktsstyrene rundt om i landet for å fjerne både generalsekretæren og styret.

Lederen i landsrådet, Niels Chr. Bang, har vært ekstragjest på dagens styremøte for å fortelle om vedtakene som har tikket inn helt frem til i formiddag.

- 9 av de 13 distriktsstyrene har gjort vedtak i løpet av de aller siste dagene. Alle vil ha nytt styre eller ny generalsekretær eller begge deler, sier Bang til Dagbladet.no.

Monica Kristensen Solås er ikke på Redningsselskapets hovedkvarter på Høvik utenfor Oslo, der sentralstyremøtet fortsetter utover ettermiddagen.

For at det skal kunne velges et nytt styre, må Redningsselskapets innkalle landsrådet til et ekstraordinært møte. Hvis styret velger å trekke seg frivillig, så vil det fortsatt fungere inntil et nytt styre er valgt.

Avkjøling

 IKKE TIL STEDE: Det har tidligere vært varslet at den suspenderte generalsekretæren Monica Kristensen Solås ville være til stede for å forklare seg under sentralstyremøtet. Det er hun ikke. Foto: Scanpix
IKKE TIL STEDE: Det har tidligere vært varslet at den suspenderte generalsekretæren Monica Kristensen Solås ville være til stede for å forklare seg under sentralstyremøtet. Det er hun ikke. Foto: Scanpix Vis mer

Enn het agenda til tross -  sentralstyret fikk kjølt seg skikkelig ned i ettermiddag. Brannalarmen gikk i Veritas-bygget og de åtte sentralstyremedlemmene fikk et kvarters avkjøling ute i duskregnet før møtet fortsatte.

Les mer om krisen i Redningsselskapet .