Likestilling

Vil fjerne bruk av ordene «mamma» og «pappa» i skolen

Skal erstattes av «forelder en» og «forelder to».

LIKESTILLING: Den franske nasjonalforsamlingen vil fjerne bruk av ordene «mamma» og «pappa» i skoledokumenter, for å hindre forskjellsbehandling av familier med likekjønnede foreldre. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
LIKESTILLING: Den franske nasjonalforsamlingen vil fjerne bruk av ordene «mamma» og «pappa» i skoledokumenter, for å hindre forskjellsbehandling av familier med likekjønnede foreldre. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den franske nasjonalforsamlingen stemte forrige uke for en endring i utdanningsloven, der ordene «mamma» og «pappa» skal erstattes av «forelder en» og «forelder to» i alle offisielle dokumenter.

Lovendringen tar sikte på å hindre diskriminering av likekjønnede foreldre og barna deres, og ble foreslått av president Emmanuel Macrons parti Republique en Marche.

- Vi har familier som må krysse av på skjemaer som er utformet etter ganske gammelmodige familiemodeller. For oss handler det om sosial likestilling, sier representant for partiet, Valérie Petit, til The Telegraph.

Mange har vært positive til lovforslaget. Tilhengere hevder at et kjønnsnøytralt språk i skoledokumenter er et naturlig steg videre etter at landet legaliserte likekjønnet ekteskap for seks år siden.

Men ikke alle er like imponerte. En rekke politikere fra den konservative fløyen har omtalt den som «skremmende» og ment at den ikke respekterer heterofile foreldre, som utgjør en stor del av befolkningen.

Også foreningen for likekjønnede foreldre, ADFH, er skeptiske til de nye begrepene. De støtter et mer inkluderende språk i skolen, men er redd for at en innføring av de aktuelle begrepene kan føre til et hierarki mellom foreldre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer