Vil fjerne doble feriepenger

En utvalg foreslår å fjerne Stortingets doble feriepenger. Forslaget kommer etter at Dagbladet avslørte ordningen mange stortingspolitikere hevdet at de ikke kjente til.

DOBBEL MORO FORSVINNER: De doble feriepengene Dagbladet har avslørt, forsvinner nå trolig fra Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
DOBBEL MORO FORSVINNER: De doble feriepengene Dagbladet har avslørt, forsvinner nå trolig fra Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et eksternt utvalg foreslår å avvikle ordningen med opptjening av feriepenger siste år på Stortinget.

Dette ble klart mandag ettermiddag, da første delrapport av en større gjennomgang av Stortingets ordninger ble presentert.

Det var gjennom saker i Dagbladet i vinter at de doble feriepengene først ble avslørt. Det er ventet at utvalgets anbefaling tas til medhold.

«Utbetaling av både godtgjørelse og tidligere opptjente feriepenger det første året som stortingsrepresentant kan fremstå som en dobbel utbetaling, og dermed virke urimelig», skriver utvalget i sin delrapport.

Ukjent for politikerne

Utvalget foreslår likevel at godtgjørelsen ikke avkortes, men at ordningen med opptjening av feriepenger siste år på Stortinget avvikles.

Også stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) har tidligere tatt til orde for at ordningen skrotes etter Dagbladets avsløringer.

Ordningen var vedtatt av Stortinget, men en rekke stortingsrepresentanter var ikke klar over ordningen da Dagbladet først omtalte den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer