Etter Dagbladets avsløring:

Vil fjerne doble feriepenger

Dagbladet fortalte forrige uke at stortingspolitikere får doble feriepenger. I kveld har Stortinget besluttet å endre ordningen. Allerede før jul kan ordningen være historie.

ENDRER FERIEPENGENE: Dagbladet avslørte doble feriepenger på Stortinget. Nå skal ordningen endres. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
ENDRER FERIEPENGENE: Dagbladet avslørte doble feriepenger på Stortinget. Nå skal ordningen endres. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Etter pendlerboligskandalene i høst, som kostet stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) jobben, har Dagbladet avdekket at stortingspolitikerne får doble feriepenger.

Saken vakte stor oppsikt, og flere partier har varlset at de ønsker å fjerne denne særordningen. Tirsdag varslet den nye stortingspresidenten, Masud Gharahkhani (Ap), at han ønsker en full gjennomgang av særordningene til stortingsrepresentantene.

Etter et møte mellom de parlamentariske lederne og stortingspresidenten i kveld er det nå klart at Stortinget endrer på reglene for feriepenger.

Hele ordningen skal granskes, blir Dagbladet fortalt.

- Målet er at feriepengene skal være mer likt samfunnet for øvrig og behandles før jul, sier Gharahkhani til Aftenposten.

Allerede før jul kan det bli slutt på doble feriepenger for representantene, ifølge Rødt-leder Bjørnar Moxnes, som var på møtet.

- De som urettmessig har fått fordeler, må gjøre opp for seg. Det gjelder for alle andre i samfunnet vårt, og må også gjelde for oss. Det er viktig, sier Moxnes til avisa.

- Dette møtet er siste mulighet for Stortinget til å vise at vi nå skjønner alvoret, sa MDGs Rasmus Hansson på vei inn i møtet.

Møtet varte omtrent en time. Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) gjentar i etterkant av møtet det han lovet i Dagbladet tidligere denne uka - at alle ordninger nå skal gjennomgås.

- Det er allerede satt ned et pendlerboligutvalg. Vi mener at de skal få utvidet mandat til å se gjennom alle ordninger vi har her på huset. Det er nødvendig, sier Gharahkhani (Ap).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer