Etter Dagbladets avsløring

Vil fjerne feriepengene:
- Luta lei

Etter Dagbladets siste avsløringer vil Rødt, MDG og SV nå ta til orde for å fjerne stortingsrepresentantenes doble feriepenger.

VIL FJERNE SÆRORDNINGER: MDG tar nå initiativ til en total gjennomgang av stortingsrepresentantenes særordninger. Foto: Mariam Butt / NTB
VIL FJERNE SÆRORDNINGER: MDG tar nå initiativ til en total gjennomgang av stortingsrepresentantenes særordninger. Foto: Mariam Butt / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- MDG tar nå initiativ til en total gjennomgang av alle Stortingets representantordninger sett i forhold til det som er vanlig ellers i samfunnet. Undersøkelsene presidentskapet hittil har satt i gang, gjelder pendlerbolig og kanskje etterlønn, og er ikke tilstrekkelig.

Det sier MDGs stortingsrepresentant Rasmus Hansson til Dagbladet.

Dagbladet har den siste tida skrevet om flere gullkantede ordninger for stortingsrepresentantene, både doble feriepenger og feriepenger av etterlønn.

Jusprofessor Mads Andenæs, en av Norges mest anerkjente arbeidslivsjurister, mener disse særordningene ikke har noen begrunnelse og derfor bør fjernes umiddelbart.

Nå får han støtte fra flere partier på Stortinget.

- Går på tilliten løs

- Jeg mener at blant annet at urimelige feriepenger må bort, sier Hansson.

- Stortingsrepresentanter bør ikke ha særordninger som vanlige arbeidstakere ikke får, og nå er jeg luta lei av at nye særordninger blir avdekket. Dette går på tilliten løs. Det vi trenger nå er en ryddekommisjon som gjør en total gjennomgang av alle ordninger, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.