Vil fjerne flere parkerings­plasser i Oslo sentrum

Miljøpartiet de Grønne ønsker å fjerne flere parkeringsplasser i sentrum av Oslo. Til tross for dystre spådommer går nemlig sentrumshandelen opp.

MINDRE PARKERING: MDG ønsker å fjerne flere parkeringsplasser i Oslo sentrum. Foto: Frits Solvang/Dk Images/REX
MINDRE PARKERING: MDG ønsker å fjerne flere parkeringsplasser i Oslo sentrum. Foto: Frits Solvang/Dk Images/REXVis mer

Under rødgrønt styre i hovedstaden har antall parkeringsplasser i sentrum av byen blitt kuttet jevnt og trutt. I fjor ble 767 offentlige parkeringsplasser fjernet.

Tall fra Oslo Handelsstandsforening som ble lagt fram i forrige uke, viste at den tradisjonelle butikkhandelen i sentrum av byen ikke har opplevd noen vesentlig tilbakegang på tross av færre parkeringsplasser.

Omsetningen i sentrum av byen i 2018 gikk opp med 2,1 prosent, mens omsetningen i butikkhandel utenom sentrum gikk opp med 2,2 prosent.

- Mange spådde gråpapir i vinduene da parkeringsplassene ble fjernet, men det har jo ikke skjedd, og dommedagsprofetiene blir jo motbevist av disse tallene som viser at handelen i sentrum klarer seg fint, sier byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen (MDG), til E24

Nå ivrer miljøbyråden for å fjerne enda flere parkeringsplasser, selv om det foreløpig ikke ligger konkrete prosjekter på bordet.

- Det er mange områder i Oslo som er aktuelle for å fjerne parkeringsplasser og gjøre det mer tilpasset syklende og gående, sier Marcussen og peker på Grünerløkka og Majorstuen som eksempler