Vil fjerne «grønn mann»

Går over til «grønn dame» i Madrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I den spanske hovedstaden skal kvinnelige og mannlige silhuetter nå skifte på å være signal for fotgjengere.

Politisjef Jose Francisco Cano sier til Reuters at dette er første skritt mot mer likestilling på gateplan.

- Dette er et lite skritt. Det er ment å inkludere kvinner på alle steder vi ser hver dag. Det som virkelig sjokkerer meg er hvor lang tid det tok før vi forsto dette. I en by der kvinner utgjør 55 prosent av befolkningen, viser ikke gateskiltene noen kvinnelige figurer, viser ikke skiltene kvinnelige figurer. De eksisterer ikke. Kvinner er usynlige, sier Jose Francisco Cano.

Hattemannen

For fire år siden gikk daværende likestillingsombud Kristin Mile ut på VG Nett og mente at mannen på fotgjengerskiltet må byttes ut med en kjønnsnøytral figur. Hun var da klar på at likestillingslandet Norge ikke kunne bli forbikjørt av macholandet Spania i slike saker.

Hattemannen er i dag historie. Men kvinnedag til tross vil likestillingsminister Karita Bekkemellem ikke gå for forslaget om å fjerne «grønn mann» her hjemme.

- La nå mannen få være, sier en lattermild minister etter Dagbladet.nos nettmøte tidligere i dag.

Hun setter dermed full stopp for det spanske forslaget i norske lyskryss.

- Mannen med hatt eller den grønne mannen er ikke bildet på om vi er likestilte eller ikke. Det finnes mye viktigere ting å ta tak i, som tvangsekteskap, omskjæring og andre områder, sier ministeren.