Vil fjerne gullklokka

Rådmannen i Stange vil droppe utdeling av gullklokker til ansatte som har jobbet i 25 år for kommunen. Innsparingen vil utgjøre 0,15 promille av det totale budsjettet.

GULLKLOKKE: Rådmannen i Stange foreslår å fjerne gave til langtidsansatte. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
GULLKLOKKE: Rådmannen i Stange foreslår å fjerne gave til langtidsansatte. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gullklokker gis til ansatte i kommunen etter 25 år, som en påskjønnelse for lang og tro tjeneste. Nå vil rådmannen i Stange fjerne gaven for å spare penger.

- Jeg synes egentlig dette er litt smålig. Det er en fin tradisjon til de som har stått i jobben i 25 år. Jeg blir lei meg hvis jeg ikke får den nå, sier Vigdis Fjæstad Engeskaug som jobber som kokk på Ottestad bo- og servicesenter, og som etter planen skal få klokke neste år, til NRK.

Rådmannen ønsker å frigi 250 000 kroner per år til det trange kommunebudsjettet ved å droppe utdelingen av klokker fra neste år. Klokkene utgjør 0,15 promille av det totale budsjettet på 1,6 milliarder kroner.

Innsparing

Økonomisjef Torill Synnøve Hoel i Stange kommune forteller til Hamar Arbeiderblad , som først omtalte saken, at rådmannen også har foreslått flere mindre spiselige og uspiselige kuttforslag. Hun poengterer at alle steiner er snudd i budsjettforslaget.

- Hvis Stange skal ha netto driftsresultat null i løpet av planperioden må vi ned 44 millioner på driften. Vi har ikke råd til gullklokker, sier hun.

Til NRK forteller rådmann i Stange, Kaia Eide Dørum, at hun forstår at det er et upopulært forslag, og at det ikke må forstås som at hun ikke ser betydningen av jobben de ansatte gjør.

Det er kommunestyret i Stange som til syvende og sist avgjør om gullklokkene vil bli delt ut også neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer