<strong>VIL FORLENGE INNTEKTSFRITAK:</strong> Medisinstudenter er blant dem som har kunnet jobbe så mye de ønsket under corona-situasjonen. Nå ønsker regjeringa å forlenge fritaket for inntektsgrensa. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VIL FORLENGE INNTEKTSFRITAK: Medisinstudenter er blant dem som har kunnet jobbe så mye de ønsket under corona-situasjonen. Nå ønsker regjeringa å forlenge fritaket for inntektsgrensa. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Vil fjerne inntektsgrense for flere studenter

Regjeringa vil videreføre student-grepet som i vår ble tatt for å sikre beredskapen under corona-pandemien.

Publisert

9. april kom regjeringa med en gladmelding til mange studenter. Da fjernet de inntektsgrensa for en rekke studenter som har deltidsjobber innen innenfor helse- eller beredskapsarbeid, som følge av coronapandemien.

Denne ordningen gikk ut 31. august.

Nå ønsker forskings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) å forlenge ordningen ut året.

- Skal ikke måtte uroe seg for stipendet

- Helse- og omsorgssektoren har fremdeles et stort behov for arbeidskraft som følge av coronapandemien. Studenter som stiller opp skal slippe å uroe seg for at mye ekstrajobbing skal gå utover stipendet. Derfor foreslår vi å forlenge ordningen som vi innførte i vår, sier Asheim til Dagbladet.

Preposisjonen skal legges fram i løpet av et par uker, og skal ikke inn i ordinært budsjett, men er en del av regjeringens foreslåtte corona-tiltak.

I dag ligger Laanekassas inntektsgrense på 188 509 kroner for heltidsstudenter. For studenter som får utdanningsstøtte i sju måneder eller mindre per kalenderår, er inntektsgrensa på 471 270 kroner.

<strong>ØNSKER FORLENGELSE:</strong> Henrik Asheim (H) ønsker å forlenge vedtaket om å fjerne inntektsgrensa for en rekke studenter ut året. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ØNSKER FORLENGELSE: Henrik Asheim (H) ønsker å forlenge vedtaket om å fjerne inntektsgrensa for en rekke studenter ut året. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg håper at denne forlengelsen gjør at studenter bidrar med det de kan, samtidig som de kan vere trygge på at de ikke vil tape økonomisk på det, seier Asheim til Dagbladet.

Ikke bare helsearbeidere

Forslaget innebærer at følgende studenter skal få fjerne inntektsgrensa:

  • Studenter ved universiteter, høyskoler og fagskoler som jobber i helse- og omsorgssektoren, uavhengig av hva de studerer.
  • Norske studenter i utlandet som enten jobber i helse- og omsorgssektoren i Norge, eller det landet de studerer i.
  • Politistudenter som jobber i politiet, eller melder seg til beredskapsarbeid.
  • Studenter som blir beordra til beredskapsarbeid knytta til pandemien gjennom Heimevernet eller Sivilforsvaret.
  • Studenter med barn vil heller ikke få redusert barnestipendet gjennom behovsprøvinga dersom ektefelle eller samboer har inntekt fra arbeid i helse- og omsorgssektoren.

Preposisjonen, hvor dette er et av forslagene, legges fram for Stortinget i september, og må rent formelt vedtas av Stortinget før det trer i kraft.

- Vi opplever bred støtte i Stortinget for dette, men må så klart ta forbehold om at det vedtas. Men i mellomtiden håper jeg studentene fortsetter å bidra der de kan, sier Asheim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer