Melania Trump

Vil fjerne Melanias blomster

En underskriftskampanje ber nåværende førstedame, Jill Biden, fjerne endringene Melania Trump gjorde i Rosehagen ved Det hvite hus. Den har allerede fått over 61000 underskrifter.

I ROSEHAGEN: Daværende førstedame, Melania Trump, under et arrangement i Rosehagen utenfor Det hvite hus. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque
I ROSEHAGEN: Daværende førstedame, Melania Trump, under et arrangement i Rosehagen utenfor Det hvite hus. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Forsøkene på å fjerne arven etter Trump-familien har nå nådd busker og blomster i den kjente Rosehagen utenfor Det hvite hus, melder en rekke medier, blant annet The Guardian og BBC.

- I 2019 fikk Melania Trump fjernet kirsebærtrærne, som var en gave fra Japan og resten av løvverket og erstattet det med en kjedelig hyllest til seg selv, heter det i oppropet som Liz Tapanes står bak.

- Revet vekk

Initiativtakerne vil ha hagen restaurert tilbake til hvordan den så ut da Jacqueline Kennedy var førstedame på begynnelsen av 1960-tallet og oppgraderte rosehagen med hjelp fra den berømte landskapsarkitekten Bunny Mellon. De gjorde dette etter at Kennedy-ekteparet hadde vært på statsbesøk i Europa og blitt inspirert av storslåtte hager der.

- Jackies arv ble revet vekk fra amerikanere som husker alt det Kennedyene betydde for oss. Vi vil at Jill Biden og Doug Emhoff (Kamala Harris's ektemann) tar tak i dette og restaurerer Rosehagen til Jackies originale design.

I juli 2020, mens ektemannen kjempet for gjenvalg og coronapandemien herjet, varslet Melania Trump at hun ville starte et renoveringsprosjekt i Rosehagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer