Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fjerne narkomane fra gatene

Antall narkotikabeslag økte i fjor med over 20 prosent. Kripossjef Arne Huuse vil rydde gatene for narkomane fordi han mener de virker som magneter på potensielle misbrukere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aldri har politiet og tollvesenet gjort flere beslag av narkotika enn i fjor. Det skjedde uten at politiets innsats på området er økt. Kripossjef Arne Huuse mener situasjonen aldri har vært verre enn nå, skriver Aftenposten.

- Vi står overfor en dramatisk utvikling som krever større innsats, og da ikke bare fra politiets side. De åpne misbrukermiljøene som preger gatebildet i storbyene,må etter min mening bort, fordi de virker som en magnet på potensielle nye brukere. Å se narkotikapåvirkede personer uten at noen griper inn, er uheldig og tilkjennegir langt på vei en legalisering, sier Huuse.

Kripossjefen etterlyser nå en idédugnad og en sterkere prioritering fra de politiske myndighetene. Til avisa Nationen sier Huuse at veien å gå er å finne ut mer om årsakene til narkotikamisbruket.

- Myndighetene må definitivt gjøre mer for å lete etter grunner, og deretter sette inn tiltak som passer. Satsingen må ikke bare rettes mot politi og tollvesen, sier han.

Beslagene økte i fjor både i antall tilfeller og i total mengde narkotika.

ARNE HUUSE: Kripossjefen mener narkomane virker som magneter på potensielle nye brukere.
Hele Norges coronakart