Vil fjerne omstridt pasientskatt

For snart et år siden ble det innført skatt på medisinsk behandling betalt av arbeidsgiver. Nå vil Høyre, Frp, KrF og Venstre fjerne skatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For snart et år siden ble det innført skatt på medisinsk behandling betalt av arbeidsgiver. Nå vil Høyre, Frp, KrF og Venstre fjerne skatten.

Skatten ble innført 1. januar 2006 etter at dette i tre år var fritatt for skatt. Regjeringens begrunnelse var at ordningen om fritak førte til en skjevfordeling av godene siden det først og fremst var høytlønnede som benyttet ordningen.

Tirsdag fremmer Høyre, KrF, Frp og Venstre et lovforslag i Stortinget som vil gi skattefritak til arbeidsgiveres dekning av behandlingsutgifter under sykdom.

- Vi legger fram et fellesforslag fra de ikke-sosialistiske partiene på Stortinget. Når alle organisasjonene og partene i arbeidslivet, med unntak av LO, støtter et forslag om å fjerne denne skatten, så håper vi at regjeringspartiene kan legge bort sin prinsipielle tilnærming og samarbeide med både opposisjonen og partene i arbeidslivet for å finne en god løsning, sier finanspolitisk talsmann og nestleder i Høyre, Jan Tore Sanner til Aftenposten.

(NTB)

GÅR SAMMEN: KrF, Venstre, Høyre og Frp går sammen om et forslag mot regjeringens innføring av skatt på medisinsk behandling betalt av arbeidsgiver. Arkivoto: SCANPIX
GÅR SAMMEN: KrF, Venstre, Høyre og Frp går sammen om et forslag mot regjeringens innføring av skatt på medisinsk behandling betalt av arbeidsgiver. Arkivoto: SCANPIX Vis mer