Vil fjerne pengespill fra NRK

Skei Grande (V): - NRK bør ikke være spillpusher.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere stortingspolitikere reagerer sterkt på at NRK sender trekningen av nok et spill.

Venstres nestleder Trine Skei Grande går foreløpig lengst. Venstre vil kreve at pengespillene fjernes fra NRK, når Stortinget skal behandle fjersynsmeldingen.

- Det bør ikke være allmennkringkasterens rolle å være spillpusher, sier Trine Skei Grande til Aftenposten.

Venstre vil også ta initiativ til å begrense spillutviklingen i Norsk Tipping.

Nye 10 millioner i uka

Mandag var første spilledag for Norsk Tippings nye spill, Keno.  Norsk Tiping regner med å omsette for 10 millioner kroner i uka på det nye spillet.

Det er kulturministeren selv som har oppfordret Norsk Tipping å satse på et nytt spill etter at spilleautomatene ble inndratt 1. juli i år.

Flere av politikerne i Stortingets kulturkomité reagerer. Også kulturminister Trond Giskes partifeller er kritiske.

 KVELDENS LYKKETALL PÅ NRK:  Dette hjulet trekker vinnertallene i onsdagens Vikinglotto på NRK. Lørdag er det Lotto, tirsdag Ekstra og nå Keno hver kveld på lykkespillmenyen til statskanalen. Arkiv: Cornelius Poppe, Scanpix.
KVELDENS LYKKETALL PÅ NRK: Dette hjulet trekker vinnertallene i onsdagens Vikinglotto på NRK. Lørdag er det Lotto, tirsdag Ekstra og nå Keno hver kveld på lykkespillmenyen til statskanalen. Arkiv: Cornelius Poppe, Scanpix. Vis mer

Skeptiske til Keno-Giske

Arbeiderpartiets kulturpolitiske talskvinne, Gunn Karin Gjul, vil ikke kritisere Giske. Hun mener det er Lotteritilsynets rolle å passe på. Men Gjul sender en advarsel til NRK.

- NRK må vurdere om de er tjent med å ha pengespill hver dag eller ikke. Det er alltid en risiko at man kan miste seere eller at folk syns det blir for mye pengespill. Det er en høy risiko som NRK tar gjennom disse vurderingene, sier hun.

Både KrF, Høyre og Frp er kritiske til Trond Giskes rolle i Keno-saken. (NTB).

SPILLPUSHER: - Det bør ikke være NRKs rolle å være spillpusher, mener Venstres nestleder Trine Skei Grande. Venstre vil kreve at NRK fjerner spilletrekningene fra Norsk Tipping.