Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fjerne pengestøtten til pelsdyrnæringen

De fleste partiene vil fjerne støtte til pelsdyrnæringen. Men Senterpartiet og landbruksminister Lars Peder Brekk er nølende.

INGEN STØTTE: Flere partier vil nå, etter Dyrebeskyttelsens avsløringer, fjerne pengestøtten til pelsdyrsnæringen. Senterpartiet er nølende. Foto: Dyrebeskyttelesen og Nettverk for dyrs frihet
INGEN STØTTE: Flere partier vil nå, etter Dyrebeskyttelsens avsløringer, fjerne pengestøtten til pelsdyrsnæringen. Senterpartiet er nølende. Foto: Dyrebeskyttelesen og Nettverk for dyrs frihet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Flere partier på Stortinget åpner for å fjerne den økonomiske støtten til pelsdyrnæringen. Men kun Senterpartiet er for å beholde den.

I fjor fikk pelsdyrnæringen over 40 millioner kroner i støtte, men nå er alle partiene, med unntak av Senterpartiet, innstilt på å fjerne støtten, melder NRK.

Landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) får riktignok lunken støtte fra Kristelig Folkeparti.

- Vi vil også vurdere å stoppe tilskudd til næringene, men vi kan ikke skjære alle over en kam, sier Rigmor Andersen Eide i KrF.

Også Høyre, som har støttet bevilgningene til pelsdyrnæringen, er nå negative.

  - Vi har støttet dette tidligere, men med det som nå har kommet fram er det klart for en ny vurdering også fra vår side, sier nestleder i næringskomiteen på Stortinget, Svein A. Flåtten.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!