Forsvarer omstridt benkeforslag i Botanisk hage:

Vil fjerne «rasistisk» benk

I sommer ville Teodor Bruu i MDG fjerne statuen av Winston Churchill fra Solli plass. Nå er det benken til minne om Carl von Linné han vil til livs. Inntil videre blir den stående.

OMSTRIDT: Det er denne benken som står ved det som kalles Systematisk hage inne i Botanisk hage på Tøyen i Oslo som vekker reaksjoner. Carl von Linné kalles den moderne systematikkens far, men er kanskje mindre kjent for sine raseteorier. Foto: Truong Vu Pham/NHM
OMSTRIDT: Det er denne benken som står ved det som kalles Systematisk hage inne i Botanisk hage på Tøyen i Oslo som vekker reaksjoner. Carl von Linné kalles den moderne systematikkens far, men er kanskje mindre kjent for sine raseteorier. Foto: Truong Vu Pham/NHM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Carl von Linné var en viktig botaniker – men han var også en jævla rasist. Han la grunnlaget for det man kan kalle den biologiske rasismen og trakk grenser mellom menneskeraser, sier Bruu til Dagbladet.

Han er ikke bare leder av Grønn Ungdom, men også for bydelsutvalget i Gamle Oslo, som torsdag vedtok å sende en oppfordring til Naturhistorisk museum om å fjerne benken med Carl von Linnés navn fra sin plass i Botanisk hage på Tøyen.

Forslaget ble fremmet av SV og Rødt og fikk siden støtte av MDG og Ap da det var oppe til behandling før helga. Men verken SV-leder Audun Lysbakken eller Rødt-leder Bjørnar Moxnes vil si hva de selv mener om vedtaket.

I likhet med Moxnes viser Lysbakken lokalpolitikerne i Gamle Oslo for kommentarer.

- Dette er en lokal sak i Gamle Oslo og derfor er det naturlig at det er Gamle Oslo SV som kommenterer denne saken, skriver Lysbakken i en tekstmelding til Dagbladet.

- Handler om hvem vi skal hedre

Ønsket fra Rødt og SV om å fjerne den aktuell benken i Botanisk hage ble først omtalt av studentavisa Universitas.

- Sånn som det er nå mener jeg det er best å bare få den fjernet, sa Oslo SVs Hasti Hamidi til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer