Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil fjerne rusbrus fra hyllene

Rusbrusen skal bli dyrere og vanskeligere å få tak i, mener en intern gruppe i KrF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rusbrusen skal bli dyrere og vanskeligere å få tak i, mener en intern gruppe i Kristelig Folkeparti. Gruppen legger fram flere forslag til innstramning som er godt mottatt av partiledelsen.

Kraftig avgiftsøkning

Stortingsrepresentant Magne Aarøen, medlem av sosialkomiteen i Stortinget, opplyser til Aftenposten at et av forslagene er å innføre en kraftig avgiftsøkning på rusbrus. Dessuten bør alle alkoholholdige varer i butikkene samles på ett sted, «litt til siden» for der man handler mat.

Gruppen har også tenkt seg muligheten av å sette ned alkoholgrensen for varer som kan selges i butikk fra 4,75 til 3,75. Da må også pilsen ut av butikkhyllene. En annen mulighet som er vurdert, er å gå inn for at all alkohol med mer enn 2,5 prosents styrke skal selges på Vinmonopolet.

Vurderer tiltak

KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland bekrefter at partiet nå vurderer ulike tiltak mot alkoholsalg, men partiet har foreløpig ikke konkludert.

Ifølge de store dagligvarekjedene har frislippet av rusbrussalget ikke ført til noen eksplosjon. Salget var stort straks etter nyttår, men har stabilisert seg på et langt lavere nivå.

Og Vinmonopolet, som i fjor solgte tre millioner liter rusbrus, selger nesten ikke noe etter at butikksalget kom i gang.

(NTB)

<B>OMDISKUTERT DRIKKE: </B> I KrF luftes ideen om å legge på avgiften på rusbrus, samt å gjemme den for kundene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media