<strong>SAGGEBUKSE:</strong> I 13 år har folk i byen Opa-locka i Florida risikert bot, om de ikke har husket å heise opp buksene sine på offentlige steder. Foto: NTB Scanpix.
SAGGEBUKSE: I 13 år har folk i byen Opa-locka i Florida risikert bot, om de ikke har husket å heise opp buksene sine på offentlige steder. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Vil fjerne spesiell lov i Florida:

Vil fjerne «sagge-lov»

Har måttet heise opp buksene i 13 år.

Publisert

I 13 år har menn i byen Opa-locka i Florida, måttet passe på at buksene deres satt skikkelig rundt hoftene, og ikke seig nedover, sånn at undertøyet deres viste.

På samme måte som mennene, har kvinnene måttet passe på det samme siden 2013, skriver CNN.

Om noen av kjønnene ble tatt i å «sagge» på offentlige steder, kunne de risikere å få ulike straffer som bøter på 500 dollar, som vil tilsvare rundt 4500 norske kroner.

Nå kan dette se ut til å endre seg.

- Siden denne loven ble vedtatt, har den uforholdsmessig berørt enkelte deler av innbyggerne våre. Da spesielt kvinner og menn som er mørkere i huden, skrev byen i en pressemelding.

GLEMTE NOE: Under intervjuet på Good Morning America, viste Will Reeve mer oppmerksomhet enn han hadde trodd. Video: ABC via Twitter. Klipp: Øystein Sæthre Vis mer

Vil trekke loven tilbake

I et møte blant bykommisjonen på onsdag, stemte fire av fem at de ønsket å fjerne loven.

- Kommisjonen har blitt enige om å fjerne denne loven, og heller finne en mindre aggressiv måte å lære opp innbyggerne våre til å kle seg skikkelig, står det videre i pressemeldingen.

Viseordføreren i byen, Chris Davis var den som foreslo å ta en ny titt på loven, for å få den fjernet. Han sier til CNN at han aldri har støttet loven, og at den i utgangspunktet ble til for å oppfordre unge mørkhudede menn til å kle seg innen en viss standard.

- Du kan ikke godkjenne en lov som peker ut en spesiell del av populasjonen en plass. Det må være rettferdig. I Opa-locka er vi i hovedsak et afrikansk-amerikansk og spansk samfunn. Ved å vedta slike lover virker det ofte som om man er «ute etter noen».

Håper på en positiv endring

Samtidig som at USA er preget av store protester mot politibrutalitet og for #BlackLivesMatter-bevegelsen, ønsker Davis at denne lovendringen skal bringe en positiv endring til byen.

Han håper endringen kan gjøre at politikken i byen kan bli mer rettferdig og upartisk mot innbyggerne.

Stemmingen blant bykommisjonen var bare første del i å få fjernet loven. Fjerningen må godkjennes enda en gang hos kommisjonen, for at det skal bli offisielt at loven er fjernet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer