Coronaviruset

Vil fly med tomme seter

Det engelske flyselskapet EasyJet håper å ta opp driften igjen snart, men med de midterste setene tomme.

FLY MED AVSTAND: Vanligvis handler det om å få flest mulig passasjerer fraktet samtidig, men nå må selskapene tenke nytt for i det hele tatt å kunne fly. Tomme seter i midten av stolradene er en av løsningene EasyJet foreslår når de skal ta opp driften igjen. Foto: Scanpix/Shutterstock.
FLY MED AVSTAND: Vanligvis handler det om å få flest mulig passasjerer fraktet samtidig, men nå må selskapene tenke nytt for i det hele tatt å kunne fly. Tomme seter i midten av stolradene er en av løsningene EasyJet foreslår når de skal ta opp driften igjen. Foto: Scanpix/Shutterstock. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Om du er blant dem som foretrekker litt tumleplass mellom deg og sidemannen på flyturen, kan den neste tiden i luften være ideell for deg.

Det engelske lavprisselskapet EasyJet kommer nå med en radikal løsning, på hvordan de skal klare å frakte passasjerer samtidig som man skal opprettholde avstand.

De vil la det midterste setet på flyene stå tomme når de tar opp driften igjen. EasyJet-sjef Johan Lundgren regner med at setetiltaket vil føre til at flere ønsker å fly.

- Det er noe vi vil gjøre fordi jeg tror det er noe kundene gjerne vil, sier han ifølge BBC.

Smitte i lufta

Coronaviruset kjenner ingen landegrenser - fly og flyplasser er utsatte steder for smitte, fordi man ikke kan vite hvor alle passasjerene har vært, derfor ble passasjerer tidlig rådet til å ikke reise med mindre det var nødvendig.

Gunnar Hasle, lege og spesialist ved Reiseklinikken sa tidlig i utbruddet at man bør være bevisst på smitte i fly.

- Den resirkulerte luften skal være filtrert, men jeg vet ikke hvor effektivt filteret er mot dette viruset. Man kan være utsatt for smitte fra dem som sitter i nærheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer