FLYTTER:  Norwegians ruter fra Rygge flyttes til Gardermoen. Foto: Morten Holm / Scanpix
FLYTTER: Norwegians ruter fra Rygge flyttes til Gardermoen. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Vil flytte Rygge-ruter til Gardermoen

- Det er synd at Rygge blir lagt ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag kom nyheten om at styret i Rygge sivile lufthavn har besluttet at trafikken skal avvikles etter 1.november i år dersom Ryanair holder fast på sin beslutning om å legge ned sin base.

Flyttes til Gardermoen
Også Norwegian flyr fra Rygge og de har allerede lagt ut billetter for vinterflyvningene fra Rygge. De som allerede har kjøpt billetter fra til flyvninger etter 1.november kan likevel slappe av.

- Hvis det blir sånn at Rygge blir nedlagt fra 1.november, så vil vi flytte alle rutene til Gardermoen, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Trafikken fra Rygge er kun en liten andel av Norwegians samlede trafikk.

- I vinterprogrammet, som dette gjelder, så flyr vi en gang i uken til Las Palmas, en til Alicante og to til Malaga, sier Sandaker-Nielsen.

- Synd 527 personer som jobber på flyplassen må finne seg nye jobber fra november.

- Vi synes det er synd at flyseteavgiften fører til at Rygge blir nedlagt og at arbeidsplasser forsvinner. Det er trist at regjeringen bryr seg så lite om norske arbeidsplasser i en tid der arbeidsledigheten øker, sier Sandaker-Nielsen.

Det er den mye omtalte flyseteavgiften, på 80 kroner, som danner bakteppet for det hele. Det er en særavgift på flyreiser som er vedtatt av Stortinget og som skal innføres fra 1.juni. Avgiften ilegges alle avganger fra norske lufthavner.

Ryanair har i etterkant annonsert at de sier opp avtalen med flyplassen på Rygge i Østfold, og hevder at årsaken er den omstridte avgiften.