- Vil følge reglene

Carl I. Hagen ser ikke noe problematisk i å ha kjøpt eiendommen på Nøtterøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Villaen på Kalvetangen på Nøtterøy tilfalt ekteparet Hagen ei knapp uke etter at de første gang så den. Det var fru Eli som oppdaget at eiendommen var til salgs. Hun har hele tida hatt kyndig hånd om husjakta. Kontroversen rundt Kalvetangen til tross: Carl I. Hagen avviser at han gir legitimitet til omgåelse av kommunens regulering.

Flytter på nyåret

- Dette huset har stått der siden 1997. Den eneste forandringen er at nå kommer Carl og Eli til å bo der. Vi skal leie ut deler av huset til næringsvirksomhet. Jeg vil sørge for at reglene følges til punkt og prikke, sier Hagen.

- Området er like fullt kontroversielt. Du er en offentlig person - hva med signaleffekten?

Hagen rister på hodet.

- Signaleffekt i forhold til hva? Vi bare går inn i det eierforholdet som har vært der før. Utover dette vet jeg ikke nok om konfliktene rundt området, det får du heller ta med kommunestyret.

Ekteparet flytter til Nøtterøy i februar. Næringsdelen utgjør, ifølge Hagen, rundt hundre kvadratmeter.

- Vi planlegger permanent å låse ei dør og å stenge av med en vegg. I tillegg er det en garasje som lett kan isoleres og gjøres om til konferanserom. Jeg har allerede fått navn på et par meklere som driver med næringslokaler, forklarer han.

Ikke eget foretak

Hagen avviser at han tenker på å etablere enkeltmannsforetak, for deretter å leie ut til seg selv.

På spørsmål om det vil være aktuelt å leie ut til Fremskrittspartiet, svarer han: - Ja, selvsagt, dersom Frp trenger kontorer og vi kan finne en nøytral instans for å bestemme leien. Men distriktskontoret der nede har allerede flotte lokaler, så jeg tror ikke det blir aktuelt.

Egentlig hadde ekteparet sett seg ut et hus på Snarøya, men det ble for dyrt. I dag har de visning i den nåværende boligen på Bestum. Takst: 4950000 kroner.

- Er dere redd for å oppleve en liknende økonomisk belastning som da Bestum-huset ble kjøpt?

- Nå er vi egentlig inne på privatlivets fred. Men det er klart at situasjonen er en helt annen nå. Vi er ferdige med å betale på det meste, og får jo også inntekter fra utleie av næringsdelen.