Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil følge torturavtaler

USAs kommende justisminister Alberto Gonzales erklærer han vil respektere internasjonale tortur-forbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I erklæringen som Gonzales vil legge fram i en senatshøring torsdag, lover han at kampen mot terror vil bli ført «i samsvar med vårt lands nasjonale verdier og lovverk, inkludert internasjonale avtaler».

Som rådgiver for president George W. Bush karakteriserte Alberto Gonzales Genèvekonvensjonene som «gammeldagse» i kampen mot internasjonal terrorisme.

Senatshøringen før han blir utnevnt som ny justisminister vil etter alt å dømme konsentrere seg om Gonzales\' rolle i utformingen av politikken som kritikere mener åpnet for fangemishandlingen i Irak og på Guantanamobasen.

- Som rådgiver i Det hvite hus spilte Gonzales en nøkkelrolle i utformingen av USAs torturpolitikk, sier leder for Amnesty International i USA, William Schulz.

I erklæringen til senatet, som Reuters har fått tak i en kopi av, sier Gonzales at det er forskjell på å arbeide som rådgiver i Det hvite hus og som justisminister, i forhold til å trygge rettssikkerheten.

Gonzales vil trolig bli utsatt for hardhendt grilling av den demokratiske opposisjonen i senatet under torsdagens høring.

(NTB)

NOE ANNET: Det er noe ganske annet å være justisminister enn å være rådgiver i Det hvite hus, sier Gonzales nå.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media