Vil folk plukke sine tomater og bananer selv, eller bare få dem levert på døren?

Om noen år kan vi kjøpe frukt, grønnsaker og andre dagligvarer for 10-20 milliarder kroner på nett.

DAGLIGVARER: I år kan det bli solgt dagligvarer på nett for en milliard kroner i Norge. Om fem år kan det ha eksplodert.  Foto: Bjørn Langsem
DAGLIGVARER: I år kan det bli solgt dagligvarer på nett for en milliard kroner i Norge. Om fem år kan det ha eksplodert. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): Godtlevert.no og Adams Matkasse skal selge dagligvarer over nett og levert på døren for én milliard i år, skriver Finansavisen.

Handelsekspert Arne Matre i Ernst & Young mener netthandelen av dagligvarer kan utgjøre 2 til 5 prosent av det totale dagligvaremarkedet innen 2020.

Det betyr i så fall at det om noen år kan bli solgt daglivarer på nett i Norge for 10 til 20 milliarder kroner, ifølge avisen.

Kundene kommer - Vi har doblet antallet kunder de siste seks månedene, og har nå over 25 000 aktive kunder, sier daglig leder og en av de fire gründerne i Godlevert.no, Kjetil Graver, til avisen.

I 2013 omsatte selskapet for 90 millioner kroner. I fjor ble det mer enn doblet til 183 millioner kroner. I år sikter han mot en omsetning på mellom 400 og 450 millioner kroner.

- Det er et aggressivt mål, men første kvartal er unnagjort og vi ligger langt foran budsjett, sier han til Finansavisen.

Omsetningsmålet for den andre aktøren i dette markedet, Adams Matkasse, er på 350 til 400 millioner kroner, men daglig leder og gründer, Lasse Smedsvig, ser ikke bort ifra at de kan nå en halv milliard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.