- Vil for alltid være lei meg

Som 18-åringen begravde Brooke Skylar Richardson sin nyfødte datter i familiens hage. Fredag ble hun frikjent for drap og løslatt fra fengsel.

LØSLATT: Brooke Richardson ble firkjent for drap, men dømt for likskjending. Foto: NTB Scanpix
LØSLATT: Brooke Richardson ble firkjent for drap, men dømt for likskjending. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ohio-kvinnen Brooke Skylar Richardson (20) risikerte livstid i fengsel etter å ha begravd sin nyfødte datter i familiens hage. Fredag ble hun derimot frikjent for drap, men dømt for likskjending.

Dommen lyder på tre års betinget fengsel, noe som gjør at 20-åringen løslates.

Levningene av Richardsons barn vil bli overrakt til hennes familie, som vil sørge for en verdig begravelse, melder CNN.

Siden saken ble kjent, har den vakt oppsikt i USA. Hun har blitt kalt «barnemorder», men 20-åringen har forholdt seg taus overfor pressen.

Fredag valgte hun imidlertid å bryte tausheten.

- Jeg vil bare fortelle hvor lei meg jeg er. Noen ganger kan jeg være egoistisk, men jeg liker å tenke at jeg har forbedret meg etter å ha innsett hvor mange jeg har såret med mine handlinger. Jeg vil for alltid være lei meg, sa 20-åringen før straffeutmålingen ble kunngjort, ifølge Washington Post.

BRØT TAUSHETEN: Brooke Richardson sier at hun for alltid vil være lei seg. Foto: NTB Scanpix
BRØT TAUSHETEN: Brooke Richardson sier at hun for alltid vil være lei seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Snudd på hodet

Det var i 2017 at Richardsons liv ble snudd på hodet. Cheerleaderen var avgangselev ved Carlisle High School, og forberedte seg på å påbegynne en universitetsutdannelse.

Ingen visste at den da 18 år gamle tenåringsjenta var gravid. Hun visste det heller ikke selv før hun var hos gynekologen i slutten av april, har hun forklart.

På det tidspunktet hadde det allerede vært slutt mellom Richardson og barnefaren i nesten ett år. I tillegg hadde Richardson innledet et forhold med en ny mann.

Fant barnet i hagen

7. mai - to dager etter skoleballet - fødte hun barnet hun ga navnet Annabelle på sitt eget soverom. Da Richardson i ettertid møtte opp på legekontoret uten barnet, innledet politiet etterforskning. To måneder etter fødselen ble spedbarnet funnet begravd i familiens hage av politietterforskere.

Richardson har erkjent å ha begravd barnet, men har hele tiden hevdet at barnet var dødfødt. Aktoratet mente imidlertid at Richardson drepte barnet av hensyn til egne framtidsplaner.

- Etter at hun fant ut at hun var gravid, braste Brooke sammen i gråt og sa til legen at hun ikke kunne bære fram barnet, og at legen ikke kunne fortelle til noen at hun var gravid, sa politiadvokat Julie Kraft i retten og tilføyet:

- Og Brooke fortalte ikke det til noen. Ikke til foreldrene, venner eller barnefaren.

Frikjent for drap

Richardsons mor har imidlertid forklart at dattera fortalte henne at hun gråt og vugget barnet i flere timer, mens hun ventet på at barnet skulle åpne øynene eller bevege seg.

Foreldrene ble imidlertid ikke informert om at dattera hadde begravd barnet før politietterforskerne gjorde funnet i hagen.

Aktoratet fant ingen fellende bevis for at Richardson hadde drept barnet, og hun kunne således ikke dømmes for drap.