Nordea-ansatte får fortsatt kjøpe bitcoin, men i februar kan det bli full stopp. Foto: Dreamstime.
Nordea-ansatte får fortsatt kjøpe bitcoin, men i februar kan det bli full stopp. Foto: Dreamstime.Vis mer

Vil forby ansatte å handle bitcoin

Nordea-ansatte kan få forbud mot å handle med kryptovaluta.

(Finansavisen.no): Dokumenter news.bitcoin har fått tak i viser angivelig at Nordeas styre den 13. desember besluttet at ingen av bankens ansatte skal få investere i kryptovaluta, skriver Finansavisen.

Nettsiden skal ha mottatt opplysningene fra en medarbeider som lastet dem ned fra Yammer, et sosialt nettverk hvor selskaper kan kommunisere internt. ​

Et nyere memorandum viser angivelig at forbudet mot kryptohandel vil tre i kraft sent i februar.

Grepet forklares der med valutaens «svært spekulative natur, inkludert høy investerings-/volatilitetsrisiko, og de relaterte risikoene knyttet til skatteunndragelse og hvitvasking av penger», heter det ifølge avisen.

De nye reglene hevdes også å omfatte transaksjoner tatt på vegne av ansattes «nært knyttede personer», kunder, selskapet selv og andre parter «innenfor eller utenfor arbeidets omfang» – pluss tjenesteleverandører og «tilknyttede agenter».

Ifølge news.bitcoin gjøres unntak, dersom partene benytter Nordeas egne kryptoprodukter.​​

Nettsidens kilde er mange ansatte misfornøyde med de nye reglene, og flere har sendt klager til fagforeningen for svenske finansansatte. Representanter for sistnevnte ventes i dag å møte Nordeas ledelse for å diskutere forholdet.

Bankens norske kommunikasjonssjef, Synne Ekrem, vil hverken bekrefte eller avkrefte ryktene om et planlagt forbud.

- Per i dag har Nordea ikke en overordnet policy som tilsier at ansatte ikke kan handle kryptovaluta, og vi kan ikke kommentere eventuelle fremtidige endringer av retningslinjene, sier hun, til avisen.

Andre økonominyheter:​
​Verden står så vidt til påske
Kapret drømmejobben med sjokolade