Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil forby blondinevitser

- Elsk oss for hjernene våre, sier blondine-demonstrantene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Demonstrasjonen som fant sted utenfor parlamentet i Budapest, Ungarn, denne uka, var et lysende eksempel på handlingskraft og samarbeid mellom falske - og ekte blondiner.

De hadde paroler som «Vi er blonde, ikke dumme» og «Elsk oss for hjernene våre».

Blondinene leverte fra seg nærmere 100 000 underskrifter fra folk som krever at den lovgivende forsamlingen må stanse diskriminering på bakgrunn av hårfarge.

- Blondiner blir diskriminert på arbeidsmarkedet, på jobben og på gata. Det er ulovlig å diskriminere jøder og svarte, så hvorfor ikke gi blondiner det samme rettsvernet, sier talskvinne Zsuzsa Kovacs til nyhetstjenesten Ananova.

Underskriftene ble overlevert rådgiveren til likestillingsminister Kinga Goncz, med krav om at de må undersøke om blondinevitser kan plasseres i samme kategori som religiøs diskriminering.

Ministerens rådgiver talte til demonstrantene, og beroliget dem med at regjeringen ønsker å få slutt på alle typer diskriminering - uansett hårfarge.

  • Her finner du blondinefilmer.
  • Her er tegneserien Blondie.
  • Her er bandet Blondie (m/Deborah Harry).
  • Og her har du noen brunettevitser.
BLOND: Paris Hilton.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media