Venezia:

Vil forby cruiseskip

Etter søndagens cruiseskip-ulykke i Venezia har italienske politikere tatt til orde for å forby cruiseskip i Giudecca-kanalen.

SE TV: Fire mennesker ble lettere skadd da et cruiseskip traff kaien og kolliderte med en mindre turistbåt i Venezia søndag morgen. Video: CNN og NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag morgen ble fire personer lettere skadd da et cruiseskip traff kaien og en mindre turistbåt i Venezia. Nå mener lokale politikere at skipene bør forbys.

Ifølge David Calderan, som leder taubåtselskapet som fulgte cruiseskipet MSC Opera til kai, fikk det problemer med motoren, skriver nyhetsbyrået NTB.

- Motoren låste seg og gikk fortere og fortere, forteller han. Deretter røk linen mellom cruiseskipet og taubåten, noe som skjedde i Giudecca-kanalen.

Dramatisk

Turistbåten fikk bare mindre skader i sammenstøtet, men det kunne gått mye verre, mener cruiseskipsmotstander Jane Da Mosto. På videoer fra ulykken kan man se at en rekke mennesker også oppholdt seg på kaien under sammenstøtet.

- Det var 111 personer på elvecruiset som det store skipet kolliderte med. De kunne alle ha dødd, sier Da Mosto.

Det er ikke første gang cruiseskip-aktiviteten i Venezia har blitt kritisert.

Protester

Den italienske juvelen fikk i 2017 besøk av over 30 millioner turister, noe som står i skarp kontrast til de 55 000 fastboende. Det har ført til lokale protester mot turismen som helhet, og i særdeles alle cruiseskipene i Giudecca-kanalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer