SE TV: Fire mennesker ble lettere skadd da et cruiseskip traff kaien og kolliderte med en mindre turistbåt i Venezia søndag morgen. Video: CNN og NTB Vis mer

Venezia:

Vil forby cruiseskip

Etter søndagens cruiseskip-ulykke i Venezia har italienske politikere tatt til orde for å forby cruiseskip i Giudecca-kanalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag morgen ble fire personer lettere skadd da et cruiseskip traff kaien og en mindre turistbåt i Venezia. Nå mener lokale politikere at skipene bør forbys.

Ifølge David Calderan, som leder taubåtselskapet som fulgte cruiseskipet MSC Opera til kai, fikk det problemer med motoren, skriver nyhetsbyrået NTB.

- Motoren låste seg og gikk fortere og fortere, forteller han. Deretter røk linen mellom cruiseskipet og taubåten, noe som skjedde i Giudecca-kanalen.

Dramatisk

Turistbåten fikk bare mindre skader i sammenstøtet, men det kunne gått mye verre, mener cruiseskipsmotstander Jane Da Mosto. På videoer fra ulykken kan man se at en rekke mennesker også oppholdt seg på kaien under sammenstøtet.

- Det var 111 personer på elvecruiset som det store skipet kolliderte med. De kunne alle ha dødd, sier Da Mosto.

Det er ikke første gang cruiseskip-aktiviteten i Venezia har blitt kritisert.

Protester

Den italienske juvelen fikk i 2017 besøk av over 30 millioner turister, noe som står i skarp kontrast til de 55 000 fastboende. Det har ført til lokale protester mot turismen som helhet, og i særdeles alle cruiseskipene i Giudecca-kanalen.

Blant annet har byen opplevd problemer med forurensing fra cruiseskip. Klimaforkjempere mener at bølger fra cruiseskipene har ført til at erosjon som kan true historiske bygninger.

Etter ulykken søndag uttaler miljøminister Sergio Costa at det er satt i gang tiltak.

- Det som skjedde i Venezia er en bekreftelse på hva vi har sagt i lang tid. Cruiseskip kan ikke seile ned Giudecca-kanalen. Vi har forsøkt å flytte dem i månedsvis, og nærmer oss nå en løsning, skriver ministeren på Twitter.

Vil åpne alternativ kanal

Infrastrukturminister Danilo Toninelli er enig i at dette bekrefter at cruiseskip ikke kan seile ned Giudecca-kanalen.

- Etter så mange år med byråkratisering nærmer vi oss endelig en avgjørende løsning for å beskytte kanalen og turismen, skriver han på Twitter.

Ordfører Luigi Brugnaro har varslet at det umiddelbart vil bli gjort forsøk på å åpne en alternativ kanal, kjent som Vittorio Emanuele, ifølge BBC.

Lokale myndigheter har lenge forsøkt å finne en løsning. I 2013 ble skip som veier mer enn 96 000 tonn forbydd å seile i Giudecca-kanalen, men forbudet ble seinere reversert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer