Vil forby forkjørsrett på nett

Obama vil ha åpent og nøytralt internett.

KLAR TALE: Samme dag som USAs president, Barack Obama, reiste på besøk til Kina, kom han med en uttalelse hvor han tar til orde for nettnøytralitet. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN
KLAR TALE: Samme dag som USAs president, Barack Obama, reiste på besøk til Kina, kom han med en uttalelse hvor han tar til orde for nettnøytralitet. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): I en melding og video på nettsidene til Det hvite hus, gjør president Barack Obama det klart at han vil gjøre alt han kan for å sikre et åpent og fritt internett og såkalt nettnøytralitet.

- Vi kan ikke tillate at internettleverandører begrenser den beste tilgangen og velger vinnere og tapere på den nettbaserte markedsplassern for tjenester og ideer, sier Obama i uttalelsen.

Vil ha forbud Tidligere i år inngikk streaming-tjenesten Netflix en avtale med internettleverandøren Comcast. Den innebærer at Netflix betaler Comcast for en direkte forbindelse på deres bredbåndsnett slik at deres abonnenter får mindre forsinkelser i streamingen av filmer og TV-programmer.

Obama gjør det nå helt klart at han går mot dette og ber det føderale forvaltningsorganet Federal Communications Commission (FCC), som regulerer telekommunikasjon og kringkasting i USA, om å innføre regler som hindrer denne typen avtaler.

- For å si det enkelt: Ingen tjenester bør bli sittende fast i en «saktegående fil» fordi de ikke betaler en avgift. Den typen portvaktsvirksomhet vil underminere de rettferdige spillereglene som er essensielle for internetts vekst. Derfor, som jeg har gjort tidligere, ber jeg om et eksplisitt forbud mot betalt prioritering og andre restriksjoner som har en liknende effekt, sier Obama.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer