Vil forby formidling av sexsalg på nettet

Justisdepartementet jobber med et lovforslag for å endre den såkalte «hallikparagafen».

SEX-TORGET:  Hemmelig.com «er til for oss som ønsker å leve ut våre og andres hemmelige fantasier», men en stor andel av de rundt 26 000 brukerprofilene brukes hver dag til å kjøpe og selge seksuelle tjenester. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SEX-TORGET: Hemmelig.com «er til for oss som ønsker å leve ut våre og andres hemmelige fantasier», men en stor andel av de rundt 26 000 brukerprofilene brukes hver dag til å kjøpe og selge seksuelle tjenester. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet kunne i går avsløre at nettstedet Hemmelig.com er en av landets største markedsplasser for sexkjøpere og prostituerte.

Blant de 26 000 brukerkontoene er det politikere, kjendiser, advokater, toppidrettsutøvere og artister.

• Les også: Her kjøper samfunnstoppene sex

Politiet har etterforsket flere nettsteder de mener driver åpenbar hallikvirksomhet. Men en høyesterettsdom har satt en effektiv stopper for politiets arbeid med å komme denne formen for sexsalg til livs. To av mennene bak E-zone, som publiserte sexannonser både i et blad og på nett, ble frikjent.

Høyesterett mente det måtte mer til for å kunne dømme dem etter hallikparagrafen, og antyder dommerne at det først blir straffbart om nettstedene bistår med annen tilrettelegging i stor grad:

«Lovgivningshistorien knyttet til forbudet i straffeloven § 202 første ledd bokstav a bekrefter at lovgiver neppe har ment å ramme aktivitet som utelukkende består i å ta inn annonser, selv om disse må forstås slik at de averterer seksuelle tjenester».

Varsler endring - Etter dommen står politiet uten hjemler til å straffeforfølge folkene bak, og vi har heller ingen andre virkemidler til å få stengt disse nettbordellene. Det må vi bare ta til etterretning, sier politioverbetjent Harald Bøhler ved Seksjon for organisert kriminalitet til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer