Trumps utvalgte:

Vil forby homoekteskap og hater Obamacare: Denne mannen blir Trumps helseminister

Mener Obamacare gir alt for mye autoritet til myndighetene.

Motstander av abort: Flere medier melder at Tom Price skal presenteres som ny helseminister i løpet av tirsdagen. Tidligere har han vært i mot statlig finansiering av abort. Foto: NTB Scanpix / Reuters / Joshua Roberts
Motstander av abort: Flere medier melder at Tom Price skal presenteres som ny helseminister i løpet av tirsdagen. Tidligere har han vært i mot statlig finansiering av abort. Foto: NTB Scanpix / Reuters / Joshua Roberts Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tom Price var kirurg og lærer ved Emory School of Medicine før sin politiske karriere. I løpet av valgkampen støttet han Donald Trump i å fjerne helsereformen Obamacare. Nå kan han selv få muligheten til å erstatte den.

- Vi vil ha et system som alle har råd til, som er tilgjengelig for alle, som gir pasienter valgmuligheter og er av høyeste kvalitet. Alt dette har bitt ødelagt av Obamacare, sa Price i valgkampen.

Fra tirsdags morgen gikk det rykter om at Tom Price skulle bli erklært som ny helseminister etter at en kilde tett på Trump-teamet lekket det til media. Senere på dagen bekreftet Trump dette, og uttalte at Price er godt kvalifisert for jobben, skriver Reuters.

I en årrekke har 62-åringen jobbet for å få på plass et eget forslag til helsereform for det republikanske partiet, Grand Old Party. Forslaget inkluderer aldersjusterte fradrag på helseforsikring til de som ikke allerede har forsikring gjennom arbeidsgiver eller statlige programmer, skriver den amerikanske avisa The Wallstreet Journal.

Får støtte fra rådgiver

Mye av kritikken Price har rettet mot Obamacare har gått på at det gir for mye autoritet til myndighetene og departementet han selv trolig skal lede. Selv ønsker han at helsesystemet skal privatiseres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer